Alle Brusselse metrostations vanaf vandaag uitgerust met wifi

Vanaf vandaag kunnen reizigers van de MIVB gebruikmaken van gratis wifi in alle Brusselse (pre)metrostations. Een kwart van de Brusselse metrostations was al sinds begin van dit jaar uitgerust met gratis wifi, dit is vanaf vandaag uitgebreid over het gehele netwerk. De uitrol van de wifi past in de investeringen van het Brusselse gewest in het Brusselse openbaar vervoer. Een van de gewenste doelstellingen is om het openbaar vervoer aan te passen aan de nieuwe levensstijl van de reizigers en om steeds een verbetering in de dienstverlening van de MIVB aan te bieden.   

"Tussen 2015 en 2025 investeren we 5,2 miljard euro in de ontwikkeling van het openbaar vervoer. Daarbij horen ook kleinere zaken bij zoals gratis wifi in de stations, een essentiële dienst voor reizigers. Op minder dan een jaar tijd rustte de MIVB het gehele (pre)metronet uit met Wi-Fi. Op die manier zorgen we ervoor dat ons openbaar vervoer niet alleen buurt en wijken met elkaar verbindt, maar dat ook de mensen die de metro nemen verbonden blijven met elkaar.’ zegt Brussels Minister van Mobiliteit Pascal Smet.

De ruim 170 bestaande hotspots die onder andere in metrostations te vinden zijn, heten allemaal wifi.brussels. Passagiers kunnen hun toestel verbinden met deze hotspots en zo gebruikmaken van het internet via het netwerk wifi.brussels. Wifi.brussels een dienst is van het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG).

“Brusselaars en Brusselbezoekers kunnen in heel het gewest nu op 170 plaatsen terecht op ons wifi.brussels netwerk. Daarmee is Brussel koploper in België en maken we onze ambitie waar om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de Smart City. De wifitoegang in alle metrostations vult de reeds bestaande hotspots op onder andere de Grote Markt, het Flageyplein of het Simonisplein aan. We gaan volop verder met de uitrol van wifi.brussels. Zo voegen we binnenkort het Mercierplein in Jette aan het lijstje toe” zegt Bianca Debaets, Brussels Staatssecretaris voor Digitalisering

“Reizigersinformatie is een belangrijk element in het traject dat de reiziger aflegt binnen onze stations”, zegt Brieuc de Meeûs, CEO van de MIVB. “Wifi is bijzonder nuttig om makkelijk toegang te krijgen tot deze informatie én maakt een ritje bovendien ook aangenamer. Mensen gebruiken nu eenmaal graag wifi terwijl ze onderweg zijn.”

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel