Bike Experience 2015 van start

Vrijdag 24 april 2015 — 303 Brusselse automobilisten nemen vanaf maandag 27 april twee weken lang de fiets in plaats van de wagen om naar het werk te gaan. Een ervaren coach begeleidt hen op dit traject. 

Zaterdag 25 april geeft Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet het startschot van Bike Experience in het BIP. U bent ook van harte welkom. Bikers en coaches kunnen er elkaar op een informele manier ontmoeten en zich klaarstomen voor hun eerste fietsrit. De 303 duo's zullen maandag 27 april voor het eerst samen hun woon-werk traject afleggen. 

De bikers en coaches kregen vooraf een opleiding van Pro Vélo voor het opfrissen van de verkeersregels, het concreet oefenen in het verkeer en het leren coachen. 

‘Om van Brussel een echte fietsstad te maken, moeten we nog een versnelling hoger schakelen. Fietsen is de snelste en meest efficiënte manier om zich te verplaatsen in de stad. Het is fijn en gezond. Bike Experience maakt het mogelijk om meer mensen op de fiets te krijgen. De coaches geselecteerd door Pro Vélo geven de minder ervaren bikers het duwtje in de rug dat ze soms nodig hebben om met de fiets naar het werk te gaan,’ zegt Pascal Smet. 

Bike Experience daagt bovendien Brusselse werkgevers uit zich te wagen aan de Bike Experience Challenge. Via promotiemiddelen van Bike Experience proberen de bedrijven en organisaties zoveel mogelijk bikers en coaches aan te werven. In 2015 zijn 49 organisaties de Bike Experience Challenge aangegaan. Er werden zo 78.679 werknemers in Brussel in contact gebracht met Bike Experience.

Sinds de oprichting van Bike Experience in 2009, bleef bijna 80% van de geregistreerde Bikers regelmatig fietsen. In 2009 sprongen dertig duo’s in het zadel. Vandaag is dat aantal vertienvoudigd.

In het bijgevoegde filmpje geeft minister Smet het goede voorbeeld door RTL-presentatrice Sophie Pendeville te coachen.
 

Praktisch

Wanneer : Zaterdag 25 april om 17.00 uur
Waar : Brussels Info Place - BIP (Koningsstraat 2-4, 1000 Brussel)
Wat : lanceringsevenement van Bike Expérience

Bike Experience 2015