Bike Experience neemt vliegende start

Lancering nieuwe campagne op zondag 7 mei in het Warandepark

Met de lente in het land en de mooie dagen op komst, is Bike Experience terug. Er beweegt wat in Brussel op vlak van mobiliteit. De fiets speelt een belangrijke rol in de toekomst van onze stad. Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet is blij om enkele fietsactiviteiten aan te kondigen die de komende weken zullen plaatsvinden. 

“De fiets is de beste manier om Brussel te verkennen,” zegt Pascal Smet. “Dankzij Bike Experience hebben honderden Brusselaars de laatste jaren het plezier van fietsen in de stad ontdekt. Velen onder hen fietsen nu dagelijks. Het permanente karakter van de campagne heeft haar vruchten afgeworpen. Bikers kunnen kiezen op welk moment doorheen het jaar ze zich door een Coach laten begeleiden. Dat heeft het aantal dagelijkse fietsers fors doen toenemen.”

Een vliegende start

Bike Experience wil in 2017 de fiets nog meer in het straatbeeld brengen, en doet dat letterlijk tijdens de aftrap op zondag 7 mei. Tijdens de Irisfeesten zal in het Warandepark een fiets vastgemaakt aan heliumballonnen op 5 meter boven de grond zweven.

De fiets blijft niet voor eeuwig in de lucht hangen. Zondag wordt in het Warandepark een twee weken durende online wedstrijd gelanceerd om de fiets te winnen. Deelnemers moeten het aantal ballonnen, die de fiets doen zweven, raden.

Doelstelling van Bike Experience blijft dezelfde: zoveel mogelijk Brusselaars aanmoedigen om te leren fietsen in de stad met behulp van een Coach. Inschrijven kan het hele jaar door via www.bikeexperience.brussels.

Een fietstocht door de stad

Volgende afspraak is op 4 juni tijdens het Milieufestival in het Jubelpark. Fietsers laten van zich horen tijdens een feestelijke fietstocht doorheen de stad. Inschrijven kan via info@bikeexperience.brussels.  

Communicatie naar toekomstige fietsers

Een mediacampagne met radiospot, affiches en via social media zal toekomstige fietsers goed informeren over de activiteiten van Bike Experience.

Over Bike Experience

Bike Experience helpt mensen op de fiets. Tijdens een gratis actie begeleiden ervaren fietsers, de Coaches, beginnende fietsers, de Bikers, op hun dagelijkse trajecten.

Bike Experience is een initiatief van Brussel Mobiliteit en Pro Velo, met de steun van Brussels minister van Mobiliteit. 

Contacteer ons
Fanny Vanobberghen Communication, Pro Velo
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Fanny Vanobberghen Communication, Pro Velo
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel