Bike Experience trekt naar de Brusselse student

Woensdag 5 oktober 2016 — Naar aanleiding van de start van het nieuwe academiejaar van de Brusselse universiteiten en hogescholen wil het Brussels Gewest studenten aansporen om te fietsen in Brussel via Bike Experience.  

Na de succesvolle campagne van afgelopen lente, wil Bike Experience nu de Brusselse studenten van het hoger onderwijs overtuigen. De studenten kunnen zich, volgens het gekende recept van Bike Experience, laten bijstaan door ervaren fietscoaches.

“Hoe kan je als student de stad beter verkennen dan op de fiets,” zegt Pascal Smet. “Honderden Brusselaars fietsen nu al dagelijks. Met Bike Experience kan het aantal jonge fietsers fors toenemen. Bovendien zullen studenten die nu de stad al fietsend ontdekken, dat later ook blijven doen.”

Een fietsdoop op de baan

Op 5 en 6 oktober is Bike Experience aanwezig tijdens evenementen rond de start van het nieuwe academiejaar op de VUB (Vrije Universiteit Brussel) en op de ULB (Université Libre de Bruxelles). Studenten kunnen zich inschrijven op het platform van Bike Experience op een stand op een van de campussen. 

Deze week gaat de Bike Experience Caravan ook langs de Brusselse hogescholen met een bakfiets vol materiaal en informatie om de studenten warm te maken en met goede raad om zich veilig met de fiets te verplaatsen in onze stad.

Tot 31 oktober 2016 kunnen studenten gratis deelnemen aan een « peter- en meterwedstrijd ». Met deze wedstrijd kunnen ze fietsuitrusting en een gerecycleerde fiets winnen.

Peter- en meterwedstrijd

Hoe kunnen studenten een fietstas, fietsslot, fietshelm of een Villo! abonnement winnen? De studenten sporen hun vrienden aan om zich in te schrijven voor Bike Experience en geven zichzelf op als peter of meter. De peter of meter die het meest genoemd wordt, wint een gerecycleerde fiets van Pro Velo ter waarde van 700 euro.

  • Peter of meter met vijf vrienden > Villo! jaarabonnementen
  • Peter of meter met tien vrienden> fietssloten of fietshelmen van Abus 
  • Peter of meter met twintig vrienden > fietstassen van Ortlieb 
  • Peter of meter met het grootst aantal vrienden > een fiets van Pro Velo

Platform voor een duo

De zevende editie van Bike Experience ging van start op 19 mei en biedt de toekomstige Brusselse fietsers een vlotte en gepersonaliseerde begeleiding dankzij haar online ontmoetingsplatform. Elke biker komt zo in contact met een coach, een dagelijkse ervaren fietser. De taak van de coach bestaat erin om de beste trajecten te tonen, en tips en tricks te geven, enz. opdat de Biker aan vertrouwen wint om uiteindelijk autonoom de baan op te gaan.

Bike Experience wordt georganiseerd door Brussel Mobiliteit en Pro Velo. Inschrijven kan het hele jaar door en is bovendien volledig gratis. Deelnemers kunnen hun opleidingsdag, het traject en hun coach kiezen. 

Bike Experience op Campus ULB
Bike Experience op Campus ULB
Bike Experience op Campus ULB
Bike Experience op Campus ULB
Bike Experience op Campus ULB
Bike Experience op Campus ULB
Bike Experience op Campus ULB
Bike Experience op Campus ULB
Bike Experience op Campus ULB
Bike Experience op Campus ULB