Bright Brussels lokte meer dan 180.000 bezoekers

Bright Brussels lokte meer dan 180.000 bezoekers

Succesvolle editie in prachtig verlicht stadscentrum

Van 14 tot 17 februari 2019 konden bezoekers van Bright Brussels, Festival of Light 14 lichtkunstwerken van nationale en internationale artiesten bewonderen op verschillende emblematische plekken in het historisch hart van onze stad. Op initiatief van Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet en minister-president Rudi Vervoort leidde visit.brussels dit lichtfestival onze de Europese hoofdstad in goede banen.

 

 

Bright Brussels wierp gedurende vier dagen een gloed over het historische centrum van Brussel. Het lichtfestival zette de Begijnhof-, Kaaien- en Dansaertwijk, niet alleen figuurlijk in de spotlights, het vormde ook een mooie gelegenheid voor bezoekers uit alle windstreken om de verschillende wijken en verborgen parels te ontdekken zoals het Begijnhofplein, het Pacheco-instituut, de historische steegjes langs de Vismarkt, de Oude en de Nieuwe Graanmarkt en het Sint-Katelijneplein.  

Het parcours liep tussen museum Kanal en het stadscentrum en werd dit jaar uitgebreid tot aan de Sint-Gorikshallen. 

“Met meer dan 180.000 bezoekers is deze derde editie van Bright Brussels een groot succes dat Brussel doet schitteren in binnen- en buitenland. Vier dagen lang heeft het festival de stad ondergedompeld in een gloed van licht, waardoor het erfgoed in de kijker werd gezet en een feeërieke dimensie aan het stadscentrum werd gegeven. We laten zien dat Brussel ambitie heeft en mensen doet dromen. Mijn wens is om het festival uit te breiden naar andere historische wijken in onze stad zoals de Marollen en de Zavel, de Kunstberg of de Congreswijk, maar evengoed naar Molenbeek, Elsene, Sint-Gillis of Anderlecht. We zullen met visit.brussels samenwerken om bedrijven en ondernemingen aan te moedigen om Bright Brussels de komende jaren nog meer te versterken,” zegt Pascal Smet.

“Het is prachtig om te zien dat het Bright Brussels-festival jaar na jaar meer volk trekt. Brusselaars en mensen van buiten de stad ontdekten op deze manier weer enkele verborgen parels in het historische stadscentrum. Dit was zeker een geslaagde editie. Ik ben er dan ook van overtuigd dat er nog vele edities zullen volgen,” zegt Rudi Vervoort.

Afspraak volgend jaar voor een nieuwe editie van Bright Brussels, Festival of Light. De organisatie is van plan het event volgend jaar nog meer uitbreiden. 

Bright Brussels, Festival of Light loopt nog tot vanavond 23 uur. 

Meer informatie op bright.brussels.

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Jo De Witte Woordvoerder, Kabinet van minister-president Vervoort
Noémie Wibail Press support coordinator, visit.brussels
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Jo De Witte Woordvoerder, Kabinet van minister-president Vervoort
Noémie Wibail Press support coordinator, visit.brussels
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel