Brussel hult zich opnieuw een maand lang in regenboogkleuren

Brussel hult zich opnieuw een maand lang in regenboogkleuren

Nieuwe initiatieven op Luxemburgplein en MIVB-stations centrum

Op initiatief van Brussels minister Pascal Smet hult Brussel zich in aanloop naar de Belgian Pride op 18 mei opnieuw in regenboogkleuren. 

Nieuwe initiatieven dit jaar zijn: 

  • regenboog zebrapaden op het Luxemburgplein in samenwerking met Schepen van Openbare werken in Elsene Romain De Reusme,
  • de belangrijkste stations in het centrum waarvan de naamborden in een regenboogjasje worden gestoken, samen met een aangepaste verlichting van premetrostation Beurs,
  • de MIVB die in de Pride Village haar regenboogbus ombouwt tot HR rekruteringsstand.

De andere initiatieven die de afgelopen jaren door Minister Smet werden opgestart, zoals de MIVB bus in regenboogkleuren, de aanpassing van de verlichting van verschillende gebouwen, fonteinen en tunnelmonden, aangepaste verkeerslichten, de regenboogzebrapaden op Flagey en Schuman, blijven behouden. 

Regenboogzebrapaden op het Luxemburgplein

In samenwerking met Romain de Reusme, schepen voor Openbare Werken in Elsene werden dit jaar ook de zebrapaden aan het Luxemburgplein in de regenboogkleuren geverfd. 

"Na Schuman is dit een twee sterk signaal richting de Europese Unie, waar in een pak Europese landen er nog veel werk aan de winkel is," aldus Pascal Smet. 

Romain de Reusme: "Niet alleen is het zo dat de rechten van de LGTB-personen niet in alle landen van de Europese Unie verzekerd zijn, maar ook nog al te vaak met de voeten getreden worden in ons land. Aan de vooravond van belangrijke verkiezingen, is het belangrijk om deze strijd symbolisch in herinnering te brengen. Ik ben fier !"

MIVB bus in regenboogkleuren 

Vanaf begin mei rijdt een bus in regenboogkleuren op de drukste lijnen van de MIVB. Tijdens de Pride zal een aangepaste playlist worden afgespeeld en via advertenties en spotjes zal de vervoersmaatschappij het thema onder de aandacht brengen. Diezelfde bus zal ook te zien zijn in de Pride Village, waar na de Parade het feest zich verderzet. 

"Met de slogan 'Brussel, dat zijn wij allemaal', willen we laten zien dat de MIVB een openbaar vervoersmaatschappij is die erg veel belang hecht aan diversiteit en gelijkheid: zowel in haar eigen organisatie als naar haar gebruikers toe. Zo laten we als stad zien dat we mee strijden voor een samenleving waar niet de verschillen tussen mensen, maar wat ons verbindt belangrijk is," zegt Pascal Smet

Nieuw dit jaar: de naamborden in de belangrijkste MIVB stations in het centrum (de stations Beurs, De Brouckère, Centraal Station en Park) worden ook in de regenboogkleuren gehuld. 

Rainbowcrossing en aangepaste verkeerslichten

Op de hele Kleine Ring werden de figuurtjes de oversteeklichten vervangen door koppeltjes van hetzelfde geslacht. De zebrapaden aan Schuman en het Flageyplein kregen een nieuw likje verf. 

Verlichting en vlaggen

Tot slot zullen net als vorige jaren P&V, Belfius en ING hun hoofdzetels verlichten in de regenboogkleuren en zal ook de Grote Markt haar verlichting aanpassen. Ook de NMBS doet mee. Nieuw dit jaar is het Axagebouw. 

Daarnaast worden ook de fonteinen en tunnelmonden die onder het beheer van Brussel Mobiliteit vallen aangepast waar mogelijk. 

De organisatie van de Belgian Pride verzamelde al deze initiatieven op de website: www. rainbowcitybrussels. 

Main image (c) Eric Danhier

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel