Brussel is en blijft bereikbaar

Dinsdag 19 april 2016 — Op initiatief van Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken en op vraag van een aantal Brusselse handelaars, start deze week een campagne voor de toegankelijkheid van onze hoofdstad. 

De handelscentra in de boven- en benedenstad zijn belangrijk voor de Brusselse economie. Naar aanleiding van de terreurdreiging en de aanslagen ondervinden de diverse handelszaken in deze wijken de laatste maanden grote hinder. Pascal Smet gaat in op de vraag van de handelaars en lanceert deze week een bereikbaarheidscampagne, die duidelijk maakt dat Brussel makkelijk bereikbaar is en blijft.

Een kaart met alle ondergrondse parkings in en rond de Vijfhoek en hun capaciteit wordt verspreid via een bijlage in de nationale kranten. Op de kaart is ook aangeduid hoe je te voet, met de fiets en met het openbaar vervoer de verschillende handelswijken kan (her)ontdekken. De campagne wordt de komende dagen versterkt met een radiospot om Brusselaars en bezoekers eraan te herinneren dat onze hoofdstad toegankelijk is. 

Download de kaart hier