Brussels Bijou zoekt artistiek talent

Tweede wedstrijd voor vrijetijdsartiesten uit onze hoofdstad

Zinnema gaat samen met VGC-collegelid Pascal Smet, BRUZZ en Bozar voor de tweede keer op zoek naar een laureaat voor het Brussels Bijou, een wedstrijd voor selfmade podiumkunstenaars uit Brussel en de rand.

De Brusselse kandidaten kunnen zich vanaf 27 maart en tot en met 25 mei 2019 inschrijven via de webpagina van Brussels Bijou. Alle vormen van podiumkunst zijn welkom en zowel nieuwe als recente creaties.

Uit alle inzendingen worden 6 tot 8 laureaten gekozen door een jury van vijf professionals. Joke Quaghebeur werkt als directeur van Opendoek. Yassin Mrabtifi is danser en choreograaf bij dansgezelschap Ultima Vez. Jan Wallyn is directeur in Zinnema. Michaël De Cock voert het artistiek beleid voor KVS. Marie-Ange Gillis is tv-presentratrice bij BRUZZ en heeft een neus voor cultuur. De laureaten zullen hun voorstelling in november 2019 in Bozar presenteren.

De winnaar van de Brussels Bijou-prijs ontvangt een uniek trofee, een werkbudget van 2000 euro en een artistieke residentie en coaching in Zinnema, hét open talentenhuis in Brussel, om een creatie te maken.

Nadine Baboy, winnares van het eerste Brussels Bijou, stond inmiddels met haar creatie ‘Désintégration Culturelle’ op verschillende podia in binnen- en buitenland (Festival Congolisation en Citylab Pianofabriek, Koninklijk Paleis Nieuwjaarsreceptie, Les Prix Paroles Urbaines van Fédération Wallonie-Bruxelles, Wipcoop in KVS en met de productie Terre Riche in Kigali Rwanda). Daarnaast nam ze met haar specifieke dans- en slamskills deel aan ‘Don Quichotte de la Mancha’ in KVS.

Zinnema gaat met evenveel enthousiasme op zoek naar de volgende laureaat. 

Praktisch:

Info en inschrijvingen: abdelmalek@zinnema.be  (+32 488/ 40 31 83) of Brussels Bijou

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel