Brussels Gewest beschermt de iconische Louis Bertrandlaan

Brussels Gewest beschermt de iconische Louis Bertrandlaan

Op voorstel van staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet, die verantwoordelijk is voor Erfgoed, besliste de Brusselse Regering vandaag om de Louis Bertrandlaan te beschermen.

Naast het mooie gebogen traject, de golvende groene middenberm en het prachtige perspectief staat de laan ook bekend omwille van de architecturale kwaliteit van de gebouwen aan weerszijden van de laan. Het is zonder twijfel één van de meest majestueuze assen van de hoofdstad. De inwoners en het gemeentebestuur van Schaarbeek waren vragende partij voor een bescherming van het landschap van de statige laan.      

“De Louis Bertrandlaan met haar statige groene middenberm en prachtig perspectief op het Josaphatpark is een geweldig stuk Brussel, daarom beschermen we dit landschap. We creëren wel de mogelijkheid om trottoirs te verbreden, afgescheiden fietspaden aan te leggen en stukken autovrij te maken. De laan kan kortom worden teruggegeven aan bewoners om te genieten van de publieke ruimte en er te wandelen, fietsen of gewoon te zijn. Het doel waarvoor de laan ook werd ontworpen in het begin van de vorige eeuw,” zegt Brussels Staatssecretaris voor Urbanisme, Pascal Smet (one.brussels)

 

De Louis Bertrandlaan is één van de meest prestigieuze lanen van Brussel. De laan werd in 1905 aangelegd en verbindt de Sint-Servaaskerk op de Haachtsesteenweg met het Josaphatpark. De prachtige laan werd vernoemd naar de Belgisch politicus en auteur Louis Bertrand, die mee aan de wieg stond van de Belgische Werkliedenpartij in 1885.  

 

"Deze beslissing is het gevolg van een aanvraag dat de gemeente Schaarbeek ingediend had, met de steun van de KCML (De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen). Het is ons een waar genoegen de bescherming te vernemen van een van de meest prestigieuze straten van Schaarbeek en Brussel,"  verheugt waarnemend buurgemeester van Schaerbeek, Cécile Jodogne, zich .

Contacteer ons
Reine Nkiambote Woordvoerster, Kabinet Pascal Smet
Reine Nkiambote Woordvoerster, Kabinet Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel