Brusselse 10-daagse scholenveldloop

Brusselse 10-daagse scholenveldloop

Lopen tegen armoede

"Sport is belangrijk voor een goede fysieke en mentale gezondheid. Dat is de laatste maanden nog duidelijker geworden. Jammer genoeg vallen kinderen in kwetsbare situaties vaak als eerste uit de boot. Meer dan ooit willen we ervoor zorgen dat al onze Brusselse ketjes en zeker in deze bijzondere periode blijven bewegen," zegt VGC-collegelid bevoegd voor Sport. 

De VGC-sportdienst en MOEV organiseren in samenwerking met het Brussels Platform Armoede een alternatieve 10-daagse scholenveldloop. De scholenveldloop zoals we die kennen van afgelopen jaren kan uiteraard niet doorgaan. De VGC-sportdienst en MOEV dagen de Brusselse scholen daarom uit om van 12 tot en met 23 oktober zoveel mogelijk loopkilometers te verzamelen.

Dat kan op 2 manieren. Scholen kunnen zelf verschillende loopacties organiseren. Naast de eigen loopacties kunnen scholen deelnemen aan 1 van de 5 stempellopen die de VGC-sportdienst en MOEV organiseren. De VGC-sportdienst verloot 5 materiaalcheques ter waarde van 400 euro onder de deelnemende scholen.

Lopen tegen armoede

De alternatieve veldloop staat in teken van de Dag tegen Armoede die plaatsvindt op 17 oktober. Tijdens de lockdown nam de VGC verschillende initiatieven om kinderen in een kwetsbare situatie te laten bewegen. Zo werden sport- en beweegpakketten via een netwerk van sociale organisaties verdeeld. De VGC-sportdienst grijpt de Brusselse 10-daagse veldloop aan om de 7 Brusselse verenigingen waar armen het woord nemen het woord nemen in de kijker te zetten en hen extra te ondersteunen bij het uitwerken van een sportaanbod.

Concreet zijn er 4 stempellopen voor 16 scholen gepland. 10 scholen organiseren eigen loopacties. 9 van de 26 scholen zullen de armoede-thematiek bij hun leerlingen onder de aandacht brengen. 

MOEV wil alle leerlingen in het Vlaams onderwijs aanzetten tot een gezonde mix van zitten, staan, bewegen en sporten. MOEV wil hiervoor schoolteams motiveren en ondersteunen bij de ontwikkeling van hun kwaliteitsvol gestructureerd bewegings- en sportbeleid, ingebed in het gezondheidsbeleid. 

Contacteer ons
Reine Nkiambote Woordvoerster, Kabinet Pascal Smet
Reine Nkiambote Woordvoerster, Kabinet Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel