Brusselse jeugdbewegingen coronaproof op kamp

Extra ondersteuning van 300 euro voor veilige zomerkampen

Brusselse jeugdbewegingen kunnen ook deze zomer met een gerust hart op kamp vertrekken. Dankzij een extra ondersteuning van 300 euro per bubbel, kunnen begeleiders de kampen coronaproof organiseren zonder financiële zorgen. Met de toelage kunnen jeugdbewegingen extra kosten dekken voor aangepast vervoer, bijkomend speelmateriaal en materiaal om te voldoen aan de veiligheidsmaatregelen.

"Onze kinderen en jongeren verdienen het om zorgeloos te kunnen spelen en sporten. Kortom, gewoon jong zijn. Ook tijdens een moeilijke periode als deze. Met deze extra toelage voor zomerkampen, kunnen we onze Brusselse ketten ook dit jaar een onvergetelijke én veilige zomer bezorgen. We kunnen hen zo met een gerust hart zorgeloos en met respect voor de maatregelen op kamp laten gaan," zegt VGC-collegelid bevoegd voor Jeugd, Pascal Smet.

Het gaat om een eenmalige extra coronatoelage voor elke jeugdbeweging die op kamp gaat. In totaal wordt een budget van 30.000 euro vrijgemaakt. Met de toelage van 300 euro per kamp is er geen financiële drempel voor jeugdbewegingen om kampen met minder kinderen of jongeren te organiseren. Voor kampen zonder overnachting kunnen jeugdverenigingen een toelage van 150 euro krijgen. 

"Van zodra bekend was dat de kampen mochten doorgaan, gingen alle Chirogroepen vol enthousiasme aan de slag om een coronaproofkamp te organiseren. Knap om te zien hoe leiding en volwassen begeleiders zich inzetten om ook deze zomer zoveel mogelijk leden een fijn kamp te bezorgen! De organisatie van zo’n coronaproofkamp brengt voor de groepen wat extra kosten met zich mee. De steun van de VGC is daarom een welgekomen duwtje in de rug. Zo kunnen de groepen zich focussen op de inhoudelijke en praktische voorbereidingen van het kamp en moeten ze zich minder zorgen maken om de extra kosten dit jaar," zegt Marthe Jans van Chiro Brussel. 

Contacteer ons
Reine Nkiambote Woordvoerster, Kabinet Pascal Smet
Reine Nkiambote Woordvoerster, Kabinet Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel