Brusselse jongeren vertellen hun verhaal op bxlopenview.be

Donderdag 6 oktober om 18u30 lancering Brussel Open View

Woensdag 5 oktober 2016 — Brussels minister en VGC-collegelid Pascal Smet en jeugdorganisatie JES nodigen u van harte uit voor de lancering van het nieuwe online platform www.bxlopenview.be. Brusselse jongeren zullen op dit platform verhalen over hun leven in de hoofdstad delen. De lancering gaat door op donderdag 6 oktober om 18u30.

Video, foto, audio, games, mixed media. Het platform staat open voor verhalen in verschillende vormen en uit diverse hoeken. Om verhalen te verzamelen werkt JES vzw werkt samen met een redactieteam van jongeren en jeugdorganisaties. Ook verhalen uit het onderwijs, de cultuursector, de zorgsector of andere media zijn welkom. Het redactieteam waakt over de inhoud en een aantal vaste criteria. Reclame en racistische uitspraken worden bijvoorbeeld geweerd.

Voor Pascal Smet, binnen de VGC bevoegd voor jeugd, is dit een belangrijk project voor de Brusselse jeugd: 'Verrassende, teleurstellende, leuke of trieste ervaringen delen met leeftijdsgenoten verbindt jongeren vanuit de verschillende Brusselse wijken met elkaar. Zij zijn de toekomst van onze hoofdstad en ons land. Het is dan ook belangrijk dat we hun pure verhalen uit de stad horen.' Vanuit de VGC wordt 20.000 euro vrijgemaakt voor dit project. 

Een mozaïekverhaal dat Brussel in- en uitademt, zo wordt het nieuwe multimediakanaal genoemd. Volgens jeugdorganisatie JES vzw is de vraag naar zo’n platform groot: 'De beeldvorming over Brussel en haar jongeren is vaak eenzijdig in populaire media. Bovendien is de communicatie op sociale en digitale media vandaag vluchtiger en meer gepolariseerd dan ooit. We ervaren als jeugdorganisatie de urgentie om vooral de stem van jongeren hoor- en zichtbaarder te maken,' zegt Lennert Mottar van JES vzw.

Praktische informatie lancering

  • donderdag 6 oktober om 18u30
  • COOP – F. Demetskaai 23 – 1070 Brussel
  • Voorstelling door Brussels minister Pascal Smet, Patrick Manghelinckx (directeur JES vzw) en Lennert Mottar (medewerkers JES vzw) 
  • De Brusselse jongeren die hun eerste verhaal deelden op bxlopenview.be zullen aanwezig zijn en beschikbaar voor een interview. 

Wie is JES vzw?

JES vzw is een jeugdorganisatie actief in Brussel, Gent en Antwerpen. JES werkt samen met jongeren rond vrije tijd, opleiding, werk en welzijn. Meer info op www.jes.be