Brusselse regering blijft investeren in uitbreiding MIVB aanbod

Aanbod verbetert op 11 tramlijnen en 5 buslijnen vanaf september

Vrijdag 26 augustus 2016 — De Brusselse regering heeft beslist om de jaarlijkse investering in de uitbreiding van het MIVB aanbod in 2016 op te trekken tot 72,2 miljoen euro. Hierdoor kan de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij  de frequentie-uitbreidingen van de afgelopen jaren behouden en vanaf 1 september haar aanbod bijkomend op 11 tramlijnen en 5 buslijnen verbeteren. Eerder dit jaar werd het aanbod op 34 bus- en tramlijnen reeds versterkt.  

Het Brussels Gewest investeert jaarlijks in de uitbreiding van het MIVB aanbod. In 2014 was dit nog 27,6 miljoen euro. In 2015 en 2016 bedraagt die investering respectievelijk 56,6 en 72,2 miljoen euro. 

‘We kiezen er expliciet voor om te investeren in de uitbreiding van het aanbod van de MIVB zodat reizigers ’s ochtends, ’s avonds en in het weekend minder lang moeten wachten op een bus of tram of dat ze vroeger dan nu het geval is op een bus of tram kunnen stappen’, zegt Brussels minister van mobiliteit Pascal Smet. ‘Sinds de start van deze legislatuur hebben we 156,4 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding van het aanbod. Zo heeft de MIVB 48 aanpassingen van de frequentie kunnen doorvoeren op tramlijnen, 82 op buslijnen en 4 op de metrolijnen’.

Om concreet te zien hoe het aanbod verbetert vanaf 1 september 2016, kan u hier het persbericht van de MIVB vinden.