Bus en tram in regenboogkleuren

MIVB een maand lang in teken van diversiteit

Op initiatief van Brussels minister Pascal Smet rijden sinds maandag een bus en een tram van de MIVB gehuld in de regenboogkleuren rond in het Brussels Gewest. De campagne kadert in de aanloop naar het Pride festival dat van start gaat op vrijdag 29 april. Het festival kent zijn hoogtepunt op de jaarlijkse Pride Parade op 14 mei 2016 en de Internationale Dag tegen Homo-en Transfobie op 17 mei 2016. 

‘Met de slogan Brussel, dat zijn wij allemaal, willen we laten zien dat de MIVB een openbare vervoersmaatschappij is die erg veel belang hecht aan diversiteit en gelijkheid: zowel in haar eigen organisatiecultuur als naar haar gebruikers toe’, zegt Pascal Smet.

Op vrijdag 29 april wordt ’s avonds op het Brussels stadhuis het officiële startschot gegeven en de zal de bus met de genodigden een rondrit maken langsheen verschillende in het oog springende gebouwen die zich gedurende het festival in de regenboogkleuren zullen hullen.

‘Zo laten we als stad zien dat we mee strijden voor een samenleving waar niet de verschillen tussen mensen, maar wat ons verbindt belangrijk is’, zegt Pascal Smet. ‘Meer dan ooit moeten we opnieuw onze hoofdstad opnieuw op de kaart zetten als leef-, eet- en cultuurstad voor iedereen.’

U bent van harte welkom op de officiële opening van de Mini Pride vrijdag 29 april om 18u30 op het Brussels stadhuis. 

Contacteer ons
Valérie Mertens Perscontact, Kabinet Minister Pascal Smet
Valérie Mertens Perscontact, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel