Camping 58 beter beveiligd en geïsoleerd

VGC investeert extra in fuiflocatie Camping 58

De Vlaamse Gemeenschapscommissie investeert 10.000 euro extra in Camping 58, één van de betaalbare fuiflocaties in Brussel die de VGC aanbiedt op www.fuiven.brussels. Camping 58 bevindt zich aan de voet van het Atomium en beschikt over een grote zaal die geschikt is voor het organiseren van evenementen. Het is een originele en grote locatie waar jongeren een plek vinden om samen te komen. In de zomer is er ook mogelijkheid om te overnachten.

De investeringssubsidie dient voor:

  • de aankoop van brandmelders en een alarmcentrale;
  • de aankoop van een licht- en geluidsinstallatie in kader van fuifzaalverhuur;
  • bijkomende beveiliging en isolatie van ramen en deuren.

Bijkomende beveiliging en isolatie zijn nodig om het materiaal in goede staat te bewaren en beveiligen. Om de zaal brandveilig te maken zijn ook een aantal investeringen nodig.

Brusselse jongeren signaleren al langer een gebrek aan toegankelijke ruimtes om te fuiven. De zoektocht naar fuiflocaties in Brussel is dan ook allesbehalve evident. Het gebrek aan geschikte panden, hoge vastgoedprijzen en de vaak moeilijke inplanting in het woonweefsel maakt de zoektocht niet gemakkelijker. De VGC wil erkende jeugdorganisaties, studentenverenigingen, Nederlandstalige Brusselse scholen én individuele jongeren de kans geven om gebruik te maken van de aangeboden zalen. Intussen kunnen jongeren al op 15 locaties terecht, verspreid over het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Jongeren die op zoek zijn naar een fuiflocatie en praktische vragen hebben over de organisatie ervan kunnen terecht op de website www.fuiven.brussels. Via het jongerenfonds À Fonds kunnen ze financiële steun krijgen voor het organiseren van hun evenement.

De komende jaren wil de VGC verder werk maken van betaalbaar fuiven in Brussel. Dit online fuifloket is work in progress. Samen met de zaalverhuurders, jeugdorganisaties en de jeugdraad blijft de jeugddienst zoeken naar nieuwe opportuniteiten om het aanbod aan zalen en locaties te doen groeien.

Voor de liefhebbers: Na de onvergetelijke eerste editie van het petanque tornooi zal deze zondag (19/02) om 14u00 iedereen een tweede kans krijgen om zich te kronen tot winterkampioen: https://www.facebook.com/events/888891209022741?ref=newsfeed

VGC-Collegelid voor Jeugd Pascal Smet: "Voor een stad als Brussel is het nachtleven van cruciaal belang. Jongeren moeten kunnen uitgaan en feesten, ook in het hart van de stad. Daarom werkt de Brusselse jeugd- en cultuursector eraan om hun ruimtes ter beschikking te stellen en zo de toekomst van ons bruisend nachtleven te verzekeren."

"Camping 58 wil jongeren en andere feesters een plek aanbieden waar ze op een originele en grote locatie kunnen samenkomen, om het Brusselse nachtleven op een open en veilige manier te maken en te beleven. In de zomer met overnachtingsplek en binnenkort zelfs met rollerdisco!" zegt Bram De Ridder, initiatiefnemer van Camping 58. 

 

Contacteer ons
Damiaan De Jonge Woordvoerder, Kabinet Pascal Smet
Damiaan De Jonge Woordvoerder, Kabinet Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport, Gemeenschapscentra, Samenleven en Diversiteit

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel