De bovenstad en de handelswijken verlicht voor eindejaar

De lichtdecoratie zet het karakter van de verschillende wijken extra in de verf tijdens de kerstperiode

Op donderdag 30 november werd de kerstverlichting in de handelswijken van de bovenstad ontstoken. De verlichting zorgt tijdens de eindejaarsperiode voor een feeërieke en warme sfeer in verschillende wijken van onze hoofdstad.

Op initiatief van Brussels minister van Mobiliteit en Openbare werken, Pascal Smet en met de steun van Brusselse Minister van Economie en Handel, Didier Gosuin, zullen duizenden lichtjes de handelswijken van bovenstad verlichten.

Vanaf eind november tot aan het einde van de kerstvakantie worden de handelszone op de Kleine Ring (Guldenvlieslaan en Waterloolaan) en de omliggende wijken (Louizalaan, Stefania, Naamsepoort en de vernieuwde Elsensesteenweg) in een gezellige kerstsfeer verlicht.

De eindejaarsverlichting werd gekozen in samenspraak met de buurtbewoners en de handelaars van de wijken. Er werd geopteerd voor coherente verlichting in de verschillende wijken om de identiteit van de wijken te versterken. Dankzij nieuwe technologie komen dezelfde kleurschakeringen en -effecten in alle wijken terug.

De voorbijgangers - of ze nu te voet, met de fiets, met het openbaar vervoer of met de auto zijn - zullen kunnen genieten van de vele lichtjes tijdens hun verplaatsingen of tijdens het shoppen.

“Sinds 2014 investeren we in het imago van ons gewest. Met de eindejaarsverlichting vergroten we de aantrekkingskracht van onze handelswijken en brengen we een gezellige en feestelijke sfeer in de stad. De verlichting versterkt de identiteit van de handelswijken en spoort Brusselaars en niet-Brusselaars aan op de wijken opnieuw te ontdekken,” aldus Pascal Smet. 

“Door de kleine ring en de omgeving te verlichten dragen we bij tot het aantrekkelijk maken van de handelszaken in hoog Brussel. Dit is waarom het Brussels Gewest, sinds enkele jaren de installatie financiert van de verlichting. Door de mooiste plekken naar voor te brengen, willen we de stad en de handelszaken aantrekkelijker maken. Deze verlichting is een manier om Brusselaars te laten genieten van de feeststemming van het eindejaar," zegt Didier Gosuin.

Visit.Brussels coördineerde de installatie van de eindejaarsverlichting. Naar jaarlijkse gewoonte zullen ook de torens van P&V en Belfius verlicht zijn.   

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel