De Edelknaapstraat viert feest !

De Edelknaapstraat viert feest !

Einde van de werken aan de Gewestelijke Fietsroute

Het Brussels Gewest investeert elk jaar in de aanleg van Gewestelijke Fietsroutes. Deze routes bieden fietsers een veilig alternatief op wegen die minder druk zijn

Na een jaar waar Vivaqua, Sibelga, Proximus en Brussel Mobiliteit opeenvolgend gewerkt hebben, wordt het einde van de werken in de Edelknaapstraat gevierd op zaterdag 9 december vanaf 14 uur.

Dankzij de verbrede voetpaden en de nieuwe fietsnietjes krijgt de Edelknaapstraat een moderne en frisse aanblik.

De Edelknaapstraat bevindt zich op het traject van GFR 7 die de Wetstraat verbindt met Drogenbos (Langs het Luxemburg- en Kasteleinsplein, de Winston Churchillaan en het Station Ukkel-Kalevoet).

“Het is opnieuw een voorbeeld van een grote werf die tot een goed eind werd gebracht dankzij de perfecte samenwerking tussen de gemeente Elsene, het Gewest en de handelaars. Gewestelijke Fietroutes zijn een prioriteit voor deze regering omdat ze fietsers rustige en veilige wegen aanbieden om op te fietsen. Zoals altijd maken we gebruik van dergelijke gelegenheden ook de openbare ruimte mee te verbeteren. Na Elsene, zullen binnenkort de werven voor andere GFR’s starten in Sint-Gillis en Ukkel starten.” Zegt Brussels Minister voor Mobiliteit, Pascal Smet.

"Het einde van de werken betekent een nieuwe stap voor de wijk, haar bewoners en handelaars.", zegt Dominique Dufourny, Burgemeester van Elsene. "De handelaars hebben heel wat geduld gehad, aangezien het om een grote werf ging. Wij kunnen ons verheugen op deze heraanleg, die natuurlijk tot een betere mobiliteit zal leiden, maar eveneens een heropwaardering betekent van deze commerciele as." 

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel