De fasering van de Reyerswerf: update

De werven worden voortdurend gemonitord en aangepast op basis van de behoeften.  Om de toegankelijkheid van de omgeving van de werf te garanderen, wordt de fasering van de Reyerswerf regelmatig geëvalueerd.  

Na besprekingen met de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe, de ingenieurs, de aannemer en Brussel Mobiliteit, heeft Minister van Mobiliteit Pascal Smet besloten om de start van de volgende fase van de renovatiewerken van de tunnels Meiser-E40 en Montgomery-E40 met enkele weken uit te stellen. De werf zal bijgevolg in de loop van de maand mei worden opgestart.

De duur van de werf in de Belliardtunnel zal trouwens worden ingekort. Deze werkzaamheden waren oorspronkelijk voorzien tot einde juni, maar zullen rond 9 mei worden beëindigd. Door deze versnelde uitvoering van de werken kan de straat sneller open gesteld worden.  De Belliardtunnel zal hierdoor enkele weken eerder dan voorzien weer over twee rijstroken kunnen beschikken.

 

Tijdens dezelfde periode, zullen ook de renovatiewerken aan de E40-Meisertunnel worden voltooid. Door de winterprik in ons land werd het einde van deze werf, oorspronkelijk voorzien voor na de paasvakantie, met twee weken uitgesteld.

Dankzij de flexibiliteit van de aannemer en het werk van Brussel Mobiliteit zal de wijzig van de fases zal geen invloed hebben op de globale planning van de werken (een jaar).

Bovendien zorgt de flexibele aanpak er ook voor dat de impact van de werf op de toegankelijkheid van de omgeving zo goed mogelijk kan beperkt worden. Door de gelijktijdige sluiting van 3 tunnels te vermijden dat garandeert het Gewest een betere toegankelijkheid en mobiliteit in de aangrenzende gemeenten. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan een vraag van de bewoners, de gemeenten en minister Smet.

Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel