De Kleine Ring verlicht

2.700 lichtslingers verlichten verschillende delen van de Kleine Ring

Vanaf donderdagavond 30 november zullenop initiatief van Brussels minister van Mobiliteit en Openbare werken, Pascal Smet en met de steun van Brusselse Minister van Economie en Handel, Didier Gosuin, ongeveer 2.700 lichtslingers over meer dan 6 kilometer verschillende stukken van de Kleine Ring verlichten..

Net als vorig jaar zal de verlichting tijdens de eindejaarsperiode voor een feeërieke en warme sfeer zorgen. De voorbijgangers – of ze nu te voet, met de fiets, met het openbaar vervoer of met de auto zijn – zullen kunnen genieten van de verlichting tijdens hun verplaatsingen of tijdens het shoppen.  

“Net als vorig jaar investeren we in het imago van ons gewest en willen we de aantrekkingskracht van Brussel tijdens deze feestelijke periode vergroten. De verlichting draagt bij tot de verfraaiing van onze stad , zeker op een moment dat onze stad dit nodig heeft. Het is eveneens een mooie kans om  de wijken rond de Kleine Ring opnieuw te ontdekken vanuit een andere invalshoek.” zegt Pascal Smet, minister van Mobiliteit en Openbare werken.

« Door de kleine ring en de omgeving te verlichten dragen we bij tot het aantrekkelijk maken van de handelszaken in hoog Brussel. Dit is waarom het Brussels Gewest, sinds enkele jaren de installatie financiert van de verlichting. Door de mooiste plekken naar voor te brengen, willen we de stad en de handelszaken aantrekkelijker maken. Deze verlichting is een manier om Brusselaars te laten genieten van de feeststemming van het eindejaar." zegt Didier Gosuin, Brussels Minister van Economie en Handel.

Visit.brussels coördineert de installatie van de eindejaarsverlichting. Een aangepaste verlichting zal eveneens zichtbaar zijn op de Belfius en P&V-torens.

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel