‘De stemmen van Brussel’ laten van zich horen

‘De stemmen van Brussel’ laten van zich horen

Nieuw filmpje door en voor Brusselse creatievelingen en ondernemers toont Brussels grootse en meest gevarieerde troef… de Brusselaars.

Hub.brussels maakte, op vraag van Staatssecretaris Smet, een filmpje waarin Brusselaars toelichten wat Brussel voor hen is. Samen vormen ze de stemmen van Brussel, The Voices of Brussels.

Het filmpje wordt gebruikt door hub.brussels om Brussel in het buitenland voor te stellen, maar het is ook de bedoeling dat Brusselse bedrijven en organisaties het gaan gebruiken in hun eigen communicatie stelt Brussels Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel & Relaties, Pascal Smet:

“Brussel is niet eenvoudig uit te leggen. Maar de grote verscheidenheid aan mensen, aan kennis, aan interesses, aan producten, … die je in onze stad kan vinden, dat is onze grootste troef. We gebruiken het filmpje tijdens buitenlandse missies en evenementen om Brussel te promoten, maar het is ook de bedoeling dat alle Brusselse organisaties, bedrijven, ondernemers, artiesten, … die dat willen het gaan gebruiken”.

In het filmpje ontkrachten 11 Brusselaars, geen acteurs, de Brusselse bureaucratische stereotypen en zeggen ze wat Brussel echt voor hen betekent.
​Brusselse ondernemers, artiesten, architecten, ontwerpers, chefs,… nemen het woord. Onder hen ook Olivia Borlée, onderneemster en voormalig olympisch athlete.
​Hun roots bevinden zich soms in Brussel zelf, maar ook vaak erbuiten. Zoals de roots van veel Brusselaars. Ze beschrijven en tonen Brussel als de dynamische, bruisende, menselijke en internationale grootstad die ze is.

Brussel betekent voor elke Brusselaar iets anders, maar net dat is de sterkte van deze stad.

​De video werd ontwikkeld door de Brusselse videoproducenten Disturb Studio en is beschikbaar met ondertitels in Frans, Nederlands, Engels, Duits, Italiaans, Pools, Portugees, Spaans, Deens, Fins, Arabisch, Chinees en Japans.

​Iedereen die het filmpje wenst te gebruiken tijdens een evenement of via eigen communicatiekanalen kan dit voortaan downloaden via:

Discover The Voices of Brussels - why.brussels
Voices of Brussels Discover more about cosmopolitan Brussels, the small capital with a big ...Read More
why.brussels

 

Damiaan De Jonge Woordvoerder, Kabinet Pascal Smet

 

Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport, Gemeenschapscentra, Samenleven en Diversiteit

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel