Skip to Content
Digibib Brussels: gratis uitleendienst multimediamateriaal

Digibib Brussels: gratis uitleendienst multimediamateriaal

Online infomoment vandaag om 16u30

Corona leerde ons dat jeugdorganisaties en volwassenwerk in het Brusselse nood hebben aan computermateriaal voor hun leden. Jongeren en volwassenen in kwetsbare situaties hebben niet voldoende toegang tot hardware. Jeugdwerkingen hebben weinig budget om materiaal aan te kopen. Digitale inclusie staat hoog op de agenda en is belangrijk voor de toekomst van Brussel. Vanaf vandaag kunnen organisaties terecht bij Digibib Brussels van Maks vzw voor het uitlenen van laptops, smartphones, tablets en digitale workshops.  

"Deze workshops bevorderen de digitale creativiteit van onze jongeren en stimuleren vaardigheden die essentiël zijn voor een geslaagde schoolcarrière en een betere toegang tot de arbeidsmarkt," zegt VGC-collegelid voor Jeugd Pascal Smet.

Het maken van een stadsspel op een tablet, het programmeren van een game of het ontwikkelen van een digitaal verhaal leren jongeren omgaan met digitale tools. Een essentieel element in de bewustzijnsvorming rond onder meer schermtijd en het verhinderen van gameverslavingen en sexting.

Vanuit de VGC werd 40.000 euro vrijgemaakt voor de uitleendienst van Maks vzw.

Praktisch

Online lancering van de uitleendienst digibib brussels in aanwezigheid van VGC-collegelid bevoegd voor Jeugd en Cultuur Pascal Smet en directeur van Maks vzw Veronique De Leener op 2 juni 2021 (vandaag) om 16u30

Jongeren loodsen aanwezigen doorheen de uitleenprocedure en demonstreren mogelijk gebruik van het materiaal. Een fotografie-project voor je jeugdhuis? iPads nodig voor een stadsspel? Wil je eens een leuke animatie doen met robots? Vanaf vandaag kunnen organisaties voor hun activiteiten gratis multimediamateriaal lenen bij Maks vzw. 

Inschrijvingen via info@maksvzw.org. Online infomoment via: meet.google.com/mex-vwrp-rox

 

 

Contacteer ons
Damiaan De Jonge Woordvoerder, Kabinet Pascal Smet
Damiaan De Jonge Woordvoerder, Kabinet Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel