Eenvoudigere oversteek van Ninoofsepoort met tram

Maatregel voor veiligere en snellere doorsteek van voetgangers aan werfzone

Maandag 17 oktober 2016 — Brussels minister van mobiliteit Pascal Smet zorgt er samen met de MIVB voor dat voetgangers kosteloos gebruik kunnen maken van de tram aan de Ninoofsepoort om de werfzone te doorkruisen. Voetgangers kunnen gebruik maken van tramlijn 82 tussen de haltes Hertogin van Brabant en Arts et Metiers, en tramlijn 51 tussen Arts et Metiers en Vlaamsepoort. De maatregel gaat in vanaf vandaag en zal gecommuniceerd worden aan de haltes, op de werfomheining en via bewonersbrieven. 

'We zaten samen met Beliris met de vraag om de inrichting en signalisatie van de werf te verbeteren. Beliris heeft ondertussen een aantal verbeterpunten doorgevoerd en zal ook omleidingsplannen verspreiden. De zone rond de werf wordt zo duidelijker en veiliger voor de fietsers. De tramdienst wordt aangeboden zodat voetgangers zich nu ook op een veilige en snelle manier kunnen verplaatsen tussen Molenbeek, Anderlecht en stad Brussel,' zegt minister Smet.   

‘De MIVB is een belangrijke speler in de stedelijke ontwikkeling. We stellen alles in het werk om de verplaatsingen van de mensen te vergemakkelijken en het leven in de stad aangenamer te maken’, besluit CEO van de MIVB, Brieuc de Meeûs.