Eerste street work-out park in Brussel

Inhuldiging op zaterdag 30 april om 12u30

Dinsdag 19 april 2016 — Op 30 april opent Brussels minister en VGC-collegelid Pascal Smet samen met Wolf’s Bar en de stad Brussel de nieuwe street work-out in het Maximiliaanpark. Als bevoegd collegelid voor sport in de Vlaamse Gemeenschapscommissie nam hij het initiatief en trok 40.000 euro uit voor de installatie van professionele toestellen en een aangepaste ondergrond. Het project krijgt ook de steun van de Stad Brussel die eigenaar is van het Maximiliaanpark en de schepen bevoegd voor groene ruimten, Ahmed El Ktibi.  

Het project is uniek in Brussel. Het gaat immers niet over klassieke fitnesstoestellen zoals er vandaag al op sommige plaatsten bestaan, maar over een installatie die zich richt op street work-out. De sport komt overgewaaid uit Oost-Europa en is de laatste tijd ook erg populair in Brussel. Het is een combinatie van atletiek en calisthenics, waarbij vooral gebruik wordt gemaakt van het eigen lichaamsgewicht. De eerste officiële club opende vorig jaar: de groep Wolf’s Bar traint al een tijdje indoor en in de openbare ruimte. Vanaf nu kunnen ze in deze échte outdoor installatie.

'Het waren de heren van Wolf’s Bar die al een tijdje op zoek waren naar een geschikte plek, maar bij de meeste Brusselse gemeenten vingen ze bot. Toen ik hen de eerste keer ontmoette, was ik van bij het begin overtuigd dat dit de sportieve Brusselaar ten goede zou komen', zegt Smet. 'We kregen het idee ook toegestuurd via Urban kindness, waarmee we met kleine initiatieven een leefbaarder en beter Brussel willen bekomen. Dit paste helemaal in dit concept.'

Ook Manzul, initiatiefnemer achter Wolf’s Bar is erg tevreden en hoopt dat het niet bij één installatie blijft: ‘Street work-out is niet zomaar een sport, maar een way of living. We willen zoveel mogelijk Brusselse jongeren overtuigen om mee te doen, zodat ze hun vrije tijd nuttig doorbrengen en niet de hele tijd op straat moeten hangen.’

Iedereen is welkom op de officiële opening op 30 april 2016 vanaf 12u30 in het Maximiliaanpark, waar een drankje wordt aangeboden, u de installatie zelf kan uitproberen en ook Wolf’s Bar zijn kunstjes zal laten zien. Aansluitend is er een mini competitie en DJ-set voorzien.