Eindejaarsoperette van het Brussels Operettetheater bereikt 16 Brusselse woonzorgcentra en 2 dienstencentra

Eindejaarsoperette van het Brussels Operettetheater bereikt 16 Brusselse woonzorgcentra en 2 dienstencentra

Op 23 december brengt het Brussels Operettetheater van 14.30 tot 16.00 uur zijn traditionele eindejaarsoperette in het Kaaitheater. Dit jaar is dat ‘Paganini’ van Frans Lehár. Dankzij een livestream door de Vlaamse Gemeenschapscommissie genieten senioren uit 10 Brusselse woonzorgcentra en twee lokale dienstencentra mee. Nog eens 6 andere woonzorgcentra vertonen de voorstelling op een later moment. 

Kerstcadeau van Paspartoe   

Al enkele jaren biedt Paspartoe, de Brusselse vrijetijdspas van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, rond de kerstperiode gratis een operettevoorstelling aan voor senioren mensen die minder mobiel zijn en mensen in kwetsbare situaties. Door de huidige coronamaatregelen is dat slechts mogelijk voor maximum 200 personen in de zaal. Wél onbeperkt mogelijk is livestreaming. Dit jaar is dat de operette ‘Paganini’.   

Cultuur in de woonzorgcentra en dienstencentra 

De kerstoperette is onderdeel van een breder cultuurprogramma voor senioren in de woonzorgcentra en lokale dienstencentra. Eerder dit seizoen konden de senioren al kijken naar de World Choir Games en een humoristisch programma in het Vlaams- en Frans Brussels van vzw Brusseleir. In de lente volgt onder meer ‘Sing’, een interactief klassiek concert voor jong en oud met het Belgisch Nationaal Orkest vanuit Bozar. 

‘Zeker in deze periode is het erg belangrijk dat ook minder mobiele en sociaal geïsoleerde Brusselaars een gevoel van warmte krijgen en toegang hebben tot cultuur,’ aldus collegelid voor Cultuur, Jeugd en Sport Pascal Smet. ‘We wensen iedereen die meekijkt een fijne kijkervaring toe vol humor en ontroering, en kijken er naar uit om zo veel mogelijk onder jullie te bereiken.’  

Achter deze livestreaming in het Kaaitheater gaat een breed samenwerkingsverband schuil. De Vlaamse Gemeenschapscommissie ondersteunt samen met het Brussels Ouderenplatform (BOp) en de 22 gemeenschapscentra alle deelnemende woonzorgcentra en lokale dienstencentra. De partners bieden hulp op technisch vlak, geven tips om een echte theatersfeer te creëren, maken promotiemateriaal en tickets van de voorstelling; alles om de cultuurbeleving van de deelnemers zo indrukwekkend mogelijk te maken. 

Cultuur beleven vanuit je  zetel  

Het BOp laat zijn publiek ook live meekijken via een link op de website. Wil je gewoon van thuis meekijken, installeer je donderdag 23 december in je zachtste zetel tussen 14.30 en 16.00 uur en ga naar https://vimeo.com/event/1665963.  

'Nicolo Paganini (1782-1840) was een mythe in zijn tijd. Een muzikaal genie, met een passie voor vrouwen en ook gokverslaafd.  Zijn vioolspel was zo virtuoos dat tijdgenoten hem duivelskunsten toedichtten. En dan is er zijn (al dan niet verzonnen) romance met prinses Anna Elisa, de kunstminnende zus van Napoleon. Deze voorstelling situeert het verhaal niet eind 19de eeuw, maar l in het Italië van de jaren dertig. Paganini is het verhaal van de onweerstaanbare fascinatie die uitgaat naar de virtuoze ongebonden artiest. Betoverd door zijn gepassioneerd vioolspel bezwijkt Elisa voor zijn charme.'

Contacteer ons
Damiaan De Jonge Woordvoerder, Kabinet Pascal Smet
Damiaan De Jonge Woordvoerder, Kabinet Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel