FIX-team Brusselse jeugdlokalen

FIX-team Brusselse jeugdlokalen

Vanmiddag stelde Minister pascal Smet, als collegelid in de Vlaamse Gemeenschapscommissie bevoegd voor jeugd, het nieuwe FIX team voor dat de komende jaren aan de slag gaat in de ongeveer 50 Brusselse jeugdlokalen van de Nederlandstalige jeugdorganisaties en -verenigingen. Daarvoor maakte hij 115.000 euro vrij. 

Het team  bestaat uit 4 personen en een werfleider.  Zij zullen een jaarlijkse rondgang doen in de Brusselse jeugdinfrastructuur (jeugdhuizen, jeugdlokalen,etc). Daarbij worden dringende mankementen opgespoord aan de hand van een checklist. Kleine herstellingen worden meteen gedaan. Daarnaast voert FIX  ook een aantal grotere renovatiewerken uit aan interessante tarieven.

 

FIX is een tewerkstellingsproject dat laaggeschoolde werkzoekende een opleiding in de bouw aanbiedt om daarna in deze sector te kunnen doorstromen. FIX is vandaag reeds actief in de Nederlandstalige onderwijsinfrastructuur.

 

De aftrap werd gegeven in Jeugdhuis Chicago, een jeugdhuis voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren, gelegen in het centrum van Brussel. Daar mocht Smet zelf meehelpen een stopcontact te vervangen. Momenteel voert het team namelijk enkele elektriciteitswerken uit in het jeugdhuis.

 

We vinden het belangrijk dat jongeren zich kunnen ontplooien en toffe momenten kunnen beleven in kwaliteitsvolle infrastructuur. Er zijn al heel wat plekken in Brussel en we investeren daarom in nieuwe lokalen voor jeugdbewegingen en jeugdhuizen in Molenbeek, Sint-Agatha-Berchem, Oudergem, Schaarbeek en op het Muntplein. Naast de nieuwe projecten moeten we er natuurlijk ook voor zorgen dat de ruimtes zo lang mogelijk kwaliteitsvol blijven en dat problemen snel worden opgemerkt en aangepakt. Daarom is het nieuwe team van FIX een grote aanwinst voor de Brusselse  jeugdverenigingen en hun vrijwilligers” zegt Pascal Smet.

 

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel