“Get out ’n Play” voorgesteld op Buitenspeeldag 2018

Zomeractiviteiten voor kinderen en jongeren in Brussel

Woensdag 18 april 2018 — Tijdens de 11de Buitenspeeldag stelde Brussels minister Pascal Smet de nieuwe brochure Get out 'n Play voor. In dit handig plooibaar kaartje vind je een overzicht van boeiende openluchtactiviteiten tijdens de zomer voor kinderen, jongeren en hun families.

Buitenspeeldag: Brussel als speelruimte voor kinderen en jongeren

De Buitenspeeldag is een initiatief van Nickelodeon en de Vlaamse Overheid. De TV-zenders Ketnet, VTMKZOOM, Studio100 TV, Nickelodeon, Nick Jr. en Kadet staken voor deze gelegenheid tussen 13 en 17 uur hun programma’s om kinderen en jongeren aan te moedigen om (meer) buiten te spelen. De Buitenspeeldag is ook een ludiek pleidooi voor meer en aangepaste publieke ruimte voor kinderen en jongeren.

Collegelid Pascal Smet werkt graag mee aan deze hoogdag van het buiten spelen, hét moment waarop kinderen en jongeren de straten en pleinen inpalmen en naar buiten komen om te spelen en te sporten.

De jeugd- en sportdienst van de VGC werken samen met tientallen partners en organisaties om op woensdagnamiddag een aantrekkelijk programma aan te bieden. Voor het eerst kunnen kinderen en jongeren op meer dan 20 locaties in Brussel gratis meedoen aan geweldige sport- en spelactiviteiten. Alle activiteiten zijn gratis en toegankelijk voor iedereen. Kinderen en jongeren kunnen deelnemen aan crea-activiteiten, voetbal, fietsparcours, balspelen, volksspelen, avontuurlijke spelen, urban fitness, hiphop en natuurlijk heel veel buitenspelen. Er is voor ieder wat wils.

Get out ‘n Play

Tijdens het bezoek aan het Joseph Benoît Willemsplein lanceerde collegelid Pascal Smet het nieuwe communicatieproduct “Get out ‘n play”. In dit handig plooibaar kaartje vind je een overzicht van boeiende openluchtactiviteiten tijdens de zomer voor kinderen, jongeren en hun families.

Ook tijdens de zomer zijn er veel gelegenheden om buiten te komen en buiten te spelen. Voorbeelden van activiteiten die zijn opgenomen: de culturele stadsfestivals van de gemeenschapscentra, KETMET van Cultureghem, de mobiele Urban Installatie van Circus Zonder Handen, Ride X Rap, sport in het park, …

“Get out ‘n play” wordt verspreid naar de gemeenschapscentra, de Brusselse bibliotheken, de vermelde initiatieven en via evenementen.

Mathias Dobbels Woordvoerder at Kabinet Minister Pascal Smet
Neal Raes Coördinator at Jeugddienst Vlaamse Gemeenschapscommissie