Gewijzigde plannen voor de heraanleg van het Fernand Cocqplein

De gemeente Elsene en het Gewest ontmoetten gisterenavond het Green XL comité en het wijkcomité IXL Nord om de uitvoeringsplannen rond het Fernand Cocqplein voor te stellen.

Dit als vervolg op eerdere ontmoetingen van de voorbije maanden en op vraag van de bewoners om meer groen te implementeren.

Minister Smet en Burgemeester Dufourny bevestigden er dat het nieuwe plein uit 984m² groene ruimte zal bestaan, het dubbele van wat het vandaag is.

"Bij dit project hebben we de buurt intensief betrokken, dit zowel vóór, tijdens als na het openbaar onderzoek. Dankzij die dialoog hebben we het project kunnen verbeteren onder meer door meer groen op het plein te voorzien. Elsene krijgt hiermee een nieuw groen hart. Maar hier stopt het niet, we zetten de komende weken de dialoog met de inwoners en handelaars voort om te bepalen welke soorten beplanting in de groene ruimten van het plein zullen komen", zegt Pascal Smet, Brussels Minister van Mobiliteit.

"De herinrichting en verfraaiing van het Fernand Cocqplein is een project dat ons nauw aan het hart ligt. We gaan voor een gezellige, aangename groene ruimte, die  gedragen wordt door bewoners en handelaars . De Gemeente en het Gewest zitten op hier op dezelfde golflengte en  werken goed samen met een mooi resultaat tot gevolg ." zegt Dominique Dufourny, Burgemeester van Elsene.

Het Gewest en de gemeente komen met de wijzigingen tegemoet aan de vraag door de 8 Catalpa-bomen op de stoep (kant van de Tulpstraat) te behouden. Daarnaast worden 9 nieuwe hoogstammige bomen aangeplant.

Er worden zo slechts 6 bomen gekapt op het plein waaronder 2 Laburnums die gevaarlijk en toxisch werden bevonden door Leefmilieu Brussel.

Ter herinnering over de volledige Elsensesteenweg en Fernand Cocqplein zullen 12 bomen verdwijnen, in de plaats daarvan worden 37 nieuwe aangeplant en 4 verplaatst.

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel