HERINNERING EN INSCHRIJVING: Koninklijk bezoek ter gelegenheid van 150 jaar tram en voorstelling van de nieuwe Brusselse trams

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen - Dinsdag 30 april 2019 om 10 uur in het BIP

Op initiatief van Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet en met de steun van minister-president Rudi Vervoort viert Brussel van 1 tot 5 mei de 150ste verjaardag van de tram in Brussel. Voor deze gelegenheid nodigt de Brusselse Regering u van harte uit op dinsdag 30 april om 10 uur om de maquette van de ‘nieuwe generatie’ Brusselse trams te ontdekken en om het startschot te geven van de festiviteiten in het kader van 150 jaar tram, en dit in aanwezigheid van Zijne Majesteit de Koning, burgemeester van Stad-Brussel Philippe Close, CEO van de MIVB Brieuc de Meeûs, CEO van visit.brussels Patrick Bontinck en voorzitter van het Trammusseum Willem Draps.

Op 1 mei 1869 – 150 jaar geleden – reed de eerste tram in het Belgisch Koninkrijk en in de straten van Brussel tussen Ter Kamerenbos en de Naamsepoort. Voor deze verjaardag werd beslist om het Irisfestival, dat dit jaar de 30ste verjaardag van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de 150ste verjaardag van de tram viert, uit te breiden tot 5 dagen van 1 tot 5 mei 2019. De 3 partnerorganisaties visit.brussels, de MIVB en het Trammuseum stelden een volledig programma samen ter gelegenheid van deze grote dubbele verjaardag voor het Brussels Gewest.

Tijdens het koninklijk bezoek wordt het model van de ‘nieuwe generatie’ Brusselse trams onthuld die in 2020 door de straten van Brussel zal rijden en worden de festiviteiten ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van de tram gelanceerd door Zijne Majesteit de Koning. Na het koninklijk bezoek is er een receptie en een rondleiding van de tramtentoonstelling gepland op het Koningsplein.

Praktische info: 

  • Wanneer: dinsdag 30 april om 10 uur
  • Waar: het koninklijk bezoek vindt plaats op de koer van het BIP, Koningsstraat 2-4, 1000 Brussel.
  • BELANGRIJK: gelieve omwille van veiligheidsredenen uw aanwezigheid te bevestigen bij Mevrouw An Van hamme via An.Vanhamme@mivb.brussels.

 

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Noémie Wibail Press support coordinator, Visit.brussels
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Noémie Wibail Press support coordinator, Visit.brussels
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel