Herinrichting Woluwelaan en verlenging tramlijn 94

Start van de werken

Maandag 15 februari 2016 — Volgende week starten de werken aan de verlenging van tram 94 en de heraanleg van de Woluwelaan. De verlengde tramlijn zal het trammuseum via de Woluwelaan met Roodebeek verbinden. De openbare ruimte op de Woluwelaan wordt over een lengte van 2,2 kilometer van gevel tot gevel heringericht. In beide richtingen blijven twee rijstroken behouden, maar deze worden versmald om de snelheid van de voertuigen te beperken. 

‘De Brusselse regering wil de stad teruggeven aan haar inwoners en bezoekers. De stadssnelweg op de Woluwelaan wordt omgevormd tot een stadsboulevard die de levenskwaliteit in de buurt fors zal verbeteren. Tram 94 wordt verlengd tot aan het intermodaal knooppunt Roodebeek waar omwonenden en pendelaars makkelijk kunnen overstappen van tram op metro of bus,’ zegt Pascal Smet, minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

'Samen werken in overleg met de gemeenten en het Gewest, op vlak van mobiliteit in Brussel, dat is mogelijk! Wij bewijzen het hier in Sint-Pieters-Woluwe met deze bouwwerf voor de werkzaamheden van verlenging van de tram 94 van de MIVB. Deze stadsboulevard wordt volledig heraangelegd met oog op de mobiliteit van alle weggebruikers en er wordt een groene zone voorzien die zal zorgen voor een aangenaam kader en voor een grotere gebruikersvriendelijkheid,' aldus Benoît Cerexhe, burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe.

Stadsboulevard langs de Woluwe

Om het groene karakter van het Woluwedal in de verf te zetten, worden de trambeddingen bezaaid met gras. In beide richtingen van de Woluwelaan worden de twee rijstroken behouden. De middenberm maakt plaats voor een groene zone aan beide kanten van de weg met in totaal 235 laanbomen en greppels met een bodem van grint. Zo kan het water in de bodem sijpelen, terwijl het overtollige water via rioolputjes wordt afgevoerd.

Een tweerichtingsfietspad

Als buffer tussen de parken die deel uitmaken van het Natura 2000-netwerk en de tramsporen komt er een gemengd wandel- en fietspad. Aan de kant van het centrum wordt een breed voetpad van 4 meter en een tweerichtingsfietspad van 3,5 meter aangelegd, om meer plaats te geven aan voetgangers en fietsers.

De Woluwelaan is een belangrijke fietsas want deze maakt deel uit van route 9 van het Fiets-GEN (Gewestelijke Expresnet voor fietsers). De verbinding van het nieuwe fietspad met het GFR en met het fietspad op de Tervurenlaan biedt een veilige oplossing aan alle fietsers.

‘Recente tellingen tonen aan dat fietsers intens gebruik maken van het kruispunt Kruispunt Hymans-Vandevelde – Woluwelaan. Door de aanwezigheid van scholen, handelszaken, een ziekenhuis en een universiteitspool is er nood aan kwalitatieve fietsinfrastructuur. Met dit project geven we elke weggebruiker de plaats die hem toekomt,’ zegt Pascal Smet.

Verlenging tram 94

Met gras ingezaaide tramsporen zullen worden ingeplant aan de kant van het park. Op het traject worden er 4 haltes voorzien. Jaarlijks maken 1,3 miljoen reizigers gebruik van bus 42 en passeren er 2,16 miljoen reizigers in het station Roodebeek. Door de nieuwe verbinding wordt Roodebeek in de toekomst een nieuw belangrijk knooppunt.

‘De aansluiting met metrostation Roodebeek betekent een zeer belangrijke verbinding met metrolijn 1, zowel voor de bewoners van Sint-Lambrechts-Woluwe als voor deze van Oudergem en Watermaal-Bosvoorde’, aldus Brieuc de Meeûs, CEO van de MIVB. ‘Als kers op de taart wordt het eindpunt van lijn 94 heringericht tot een intermodaal knooppunt met eveneens aansluitingsmogelijkheden met bussen van de De Lijn en Tec. De MIVB is zeer verheugd dat de opwaardering van de Woluwelaan, die met deze werken gepaard gaat, bijdraagt tot de verdere stadsontwikkeling en de verbetering van de levenskwaliteit.’

Werkzaamheden

De werkzaamheden starten op 22 februari en zullen twee jaar duren. Er wordt in verschillende fases gewerkt en gedurende de werf blijven 2x2 rijstroken toegankelijk. Om zoveel mogelijk overlast te vermijden, worden de kruispunten tijdens de schoolvakanties heraangelegd. 

Er is een budget van 10,5 miljoen euro voorzien voor de herinrichting van de Woluwelaan. Daarnaast is 11 miljoen euro voorzien voor het aanleggen van sporen en de verlenging van tramlijn 94.

Zoals bij de werf aan Vanderkindere voorziet het Gewest in een bonus-malus systeem dat de aannemers aanmoedigt de duur van de werf zoveel mogelijk in te korten. Daarom hebben de gemeentes toestemming gegeven om tussen 6 uur en 22 uur en tijdens de weekends te werken. Indien nodig zal er ook tijdens het bouwverlof en tijdens de schoolvakanties gewerkt worden.

Toekomst

Dit project maakt deel uit van het meerjarig investeringsplan dat werd goedgekeurd door de Brusselse regering en dat 5,2 miljard euro investeert in het openbaar vervoersnet.

De verlenging tot Roodebeek is een eerste fase. Na de start van de werf, zullen ingenieurs de plannen van de tweede fase voorbereiden. De Regering heeft het voorstel van minister Pascal Smet goedgekeurd om op termijn tram 94 tot aan Marcel Thiry te verlengen.