Heropening van tunnels Leopold II en Hallepoort - Persbezoek Leopold II-tunnel

Vrijdag 31 augustus om 10 uur

Zoals vooraf beloofd zullen vanaf vrijdag overdag opnieuw 4 baanvakken beschikbaar zijn in de Hallepoorttunnel. Zaterdag 1 september heropent ook de Leopold II tunnel na zijn eerste zomersluiting.

Op 1 mei 2018 heeft het Brussels Gewest de exploitatie van de Leopold II-tunnel overgedragen aan Circul 2020 (Jan de Nul, Besix, EngieFabricom) in het kader van de renovatie en het onderhoud van de tunnel. Sindsdien vonden ’s nachts voorbereidende werken plaats en sinds 1 juli was de tunnel afgesloten voor de verwijdering van het asbest. Op 1 september gaat hij terug open.

Op vrijdag 31 augustus om 10h00 organiseert Minister Pascal Smet samen met Brussel Mobiliteit en Circul 2020 een nieuw persbezoek aan de tunnel. De Minister zal er een evaluatie geven van de begeleidende maatregelen op vlak van mobiliteit tijdens de zomersluiting en de projectleiders zullen de gedane interventies toelichten. Er kunnen beelden gemaakt worden binnen de tunnel alsook van het weghalen van de begeleidende maatregelen rond het Elisabethpark en op de Keizer Karellaan.

Meer informatie over de werf en de begeleidende maatregelen vindt u terug op de website

Praktisch:

  • Inschrijven: gelieve in te schrijven bij mdobbels@gov.brussels en zeker stevig schoeisel te voorzien.
  • Afspraak: dag zelf afspraak aan de werfkeet van Circul 2020 (naast de Basiliek aan de kant van de ‘s Landsroemlaan) om 10h00 (zie foto).
Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel