Jeugdsector en Pascal Smet trappen maandag Week van het Brusselse Jeugdwerk af

Op maandag 15 oktober start de “Week van het Brusselse Jeugdwerk” een initiatief van de jeugdwerksector samen met de jeugddienst van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en minister Pascal Smet. Doorheen de week zijn verschillende activiteiten gepland voor kinderen, jongeren, ouders en jeugdwerkers. Op vrijdag 19 oktober volgt het hoogtepunt en zijn alle Brusselaars maar in het bijzonder zij die vandaag of in het verleden actief waren in het Brussels jeugdwerk welkom op de eerste editie van “Het Grootste kampvuur van Brussel” op de Abbatoir-site. Bedoeling van de week is om de Nederlandstalige jeugdwerksector in Brussel beter bekend te maken bij een ruim publiek.

“Het jeugdwerk in Brussel is bijzonder divers. Met deze week willen we deze diversiteit en rijkdom in de kijker zetten,” zegt minister Pascal Smet, binnen de VGC bevoegd voor Jeugd.  “Er gebeuren fantastische initiatieven voor kinderen en jongeren in deze stad. Vele jongeren zetten zich, vaak vrijwillig, in voor leeftijdsgenoten. Maar niet iedereen kent deze initiatieven altijd even goed. Samen met de sector is een divers programma voor een ruim publiek opgesteld. De hele week loopt er een expo in Muntpunt. Tijdens het weekend zetten de jeugdorganisaties hun deuren open.”

“Ik kijk vooral uit naar het Grootste Kampvuur van Brussel,” zegt Naomi Costrop, voorzitter van de VGC-jeugdraad. “Iedereen die zich aangesproken voelt tot het jeugdwerk in onze stad is welkom! Zowel de ket van 6 die net aangesloten is als de 80+’er die in een ver verleden een jeugdhuis heeft opgericht. We willen Brusselaars en jeugdwerkers samenbrengen. Het wordt het ideale moment voor jong en oud om de schoolweek af te sluiten. Op 19 oktober is het ook Dag van de Jeugdbeweging. Twee vliegen in één klap dus.”

Een overzicht van alle initiatieven is te vinden op bit.ly/jeugdwerkBrussel.

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel