Kunstenfoyer in Beursstation wordt QARTIER

Pascal Smet en Jan Wallyn onthullen nieuwe naam na oproep in BRUZZ

Momenteel ondergaat het premetrostation Beurs een grondige renovatie. Naast de bouw van een ondergrondse fietsparking, krijgt het station ook een kunstenfoyer die Zinnema de komende drie jaren zal cureren. Brussels minister Pascal Smet en directeur van Zinnema Jan Wallyn lanceerden een oproep in BRUZZ voor een nieuwe naam voor de kunstenruimte. Een jury bestaande uit BRUZZ, Zinnema en minister Smet kozen QARTIER uit 83 inzendingen. 

De renovatie die het station beter toegankelijk, veiliger en netter zal maken, zal in februari afgerond zijn. De ondergrondse fietsenparking zal meer dan 800 plaatsen tellen. QARTIER wordt een kunstenfoyer van 500 m² die gratis toegankelijk zal zijn voor iedereen.

Drie jaar lang zal Zinnema het premetrostation Beurs bevolken met een breed palet van Brusselse kunstenaars. Reizigers zullen van verschillende artistieke interventies in QARTIER kunnen genieten op de tussenverdieping van het Beursstation.

“Ik hoop dat QARTIER een echte ontmoetingsplaats wordt in het hart van de stad. Zinnema zal de kunstenfoyer de komende drie jaar eigenzinnig vormgeven,” zegt Brussels minister Pascal Smet.

“Zinnema wil kunstenaars op een andere manier empoweren. Daarom willen we niet alleen de kunstenaars hun werken laten tentoonstellen, maar ook hun stem als curator laten gelden,” zegt directeur van Zinnema Jan Wallyn. 

“QARTIER klinkt grootstedelijk maar ook nabij, toegankelijk. Er is de visuele verwijzing naar ART, maar het is kunst voor iedereen,” zegt commercieel directeur van Bruzz Ineke Le Compte. 

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Ineke Le Compte Commercieel Directeur, Bruzz
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Ineke Le Compte Commercieel Directeur, Bruzz
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel