Skip to Content
Livestream Brussels Operettetheater in Brusselse woonzorg- en dienstencentra

Livestream Brussels Operettetheater in Brusselse woonzorg- en dienstencentra

Op 19 december van 14.30 tot 15.30 uur kunnen Brusselse woonzorgcentra de voorstelling BA-TA-CLAN van Jacques Offenbach volgen via livestreaming. Het Brussels Operettetheater staat daarvoor op het podium in het Kaaitheater en wordt gefilmd met meerdere camera’s in liveregie. Dit initiatief vervangt de jaarlijkse eindejaarsvoorstelling van Paspartoe, de vrijetijdspas die inzet op laagdrempelige cultuurbeleving.

“We laten elkaar niet los in dit bijzonder jaar. Zeker tijdens de eindejaarsperiode proberen we dat extraatje te betekenen voor de meest kwetsbaren in onze samenleving. Een digitale voorstelling bijwonen is voor veel ouderen een spannende belevenis. Op hetzelfde moment van cultuur genieten, zorgt ervoor dat we ook nu verbonden blijven met elkaar en samen kunnen genieten van een warme eindejaarsperiode. Cultuur is meer dan ooit belangrijk, om ons even uit die dagdagelijkse realiteit te halen,” zegt VGC-collegelid bevoegd voor cultuur en Paspartoe Pascal Smet.

Met de jaarlijkse voorstelling in het Kaaitheater richt Paspartoe zich vooral op ouderen, mensen die minder mobiel zijn en mensen in kwetsbare situaties. Dat uitgangspunt wordt nu omgezet naar streamings in woonzorgcentra en vanuit lokale dienstencentra. Zo kunnen mensen die geïsoleerd dreigen te raken door de coronamaatregelen alsnog samen cultuur beleven. Een vijftal woonzorgcentra zullen effectief live uitzenden. Een tiental andere en een viertal lokale dienstencentra organiseren de vertoning om praktische redenen op een later moment. 

Ondersteuning door gemeenschapscentra en Brussels Ouderenplatform

Enkele gemeenschapscentra en het Brussels Ouderenplatform (BOP) helpen met de coördinatie, techniek, animatie, sfeerzetting en communicatie. Het BOP laat het eigen publiek meekijken via een link, en gemeenschapscentra De Rinck, Elzenhof, Essegem en Op-Weule delen de voorstelling live via hun Facebook-pagina's. 

Thuis live meevolgen

Dit initiatief experimenteert met digitale vernieuwing, en wil de drempel daarnaar zo laag mogelijk houden. Zo kunnen ook de minder geconnecteerde mensen proeven van digitale cultuur. Volg je zelf graag de operette? 

Praktisch

  • Zaterdag 19 december van 14.30 tot 15.30 uur
  • Via de Facebook-pagina's en websites van de gemeenschapscentra: EssegemDe Rinck, Elzenhof en Op-Weule.
  • De voorstelling is Franstalig met Nederlandstalige ondertitels
Contacteer ons
Damiaan De Jonge Kabinet Pascal Smet
Damiaan De Jonge Kabinet Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel