MIVB lanceert gratis shuttledienst tijdens eindejaarsperiode

Woensdag 9 november 2016 — Brussels minister van mobiliteit Pascal Smet zorgt er samen met de MIVB voor dat er tijdens de weekends van de eindejaarsperiode een gratis shuttledienst is tussen een aantal publieke parkings op de kleine ring en de grote assen van het centrum. Bezoekers die met de wagen komen, worden zo gestimuleerd om deze achter te laten in één van de overstapparkings. 

Elke 10 minuten zal een speciale “Winterpret Shuttle” de parkings Manhattan, Rogier, Kruidtuin en Pacheco bedienen. Een tweede shuttlelijn zal langs de parkings Guldenvlies, Poelaert en Albertina passeren. De bussen zullen vanaf 26 november tot en met 1 januari in het weekend vanaf 11u rijden en dat tot 23u op zaterdag en 22u op zondag.  

Tijdens de eindejaarsperiode komen er traditioneel veel bezoekers naar het centrum om hun kerstinkopen te doen in de stad of om Winterpret te bezoeken. Nog heel wat mensen komen met de auto tot in het centrum en dat zorgt elk jaar voor een hoge autodruk. 'We hebben daarom samen met de MIVB deze maatregel op poten gezet. We willen bezoekers aanmoedigen om hun wagen achter te laten in één van de overstapparkings en de rest van het parcours af te leggen met de shuttle of het regulier openbaar vervoer van de MIVB,' geeft het kabinet van Brussels minister Pascal Smet mee. 'Het centrum blijft ook heel snel en gemakkelijk bereikbaar te voet of met de fiets. Dankzij een samenwerking tussen Brussel Mobilteit en de organisator van Winterpret worden er extra fietsenstallingen en een mobiel fietsherstelatelier voorzien.'

‘Ook voor wie Brussel nog niet zo goed kent, is dit een ideale oplossing’, voegt Brieuc de Meeûs toe, CEO van de MIVB. ‘We zorgen voor een duidelijke signalisatie vanuit de zeven betrokken parkings naar de halte van de shuttledienst. Daardoor ligt het stadscentrum binnen ieders handbereik en maakt de MIVB eens te meer deel uit van het leven in de stad’.