Mobiele Circus installatie trekt Brusselse wijken in

Op de Circusdagen van Circus Zonder Handen in jeugdtheater Bronks werd vandaag een gloednieuwe mobiele urban circusinstallatie voorgesteld. Deze installatie trekt vanaf mei de Brusselse wijken in en zal tot september neerstrijken in parken en op pleintjes. 

Een divers, Brussels docententeam, gespecialiseerd in urban technieken zoals freerunning & tricking zullen laagdrempelige en diverse workshops aanbieden in de omgeving waar ze zich thuis voelen. In samenwerking met lokale wijkpartners zullen wijkanimatoren de jongeren ermee in contact brengen. Het aanbod wordt afgestemd op een diverse leeftijdsgroep met een focus op twaalfjarigen aangezien deze leeftijdsgroep het moeilijkst te bereiken is.

Brussels minister Pascal Smet maakte middelen vrij voor de installatie en is erg opgetogen: “Hiermee geven we uitvoering aan ons bestuursakkoord, waarin we de ambitie formuleerden om een speelbus in de wijken te laten rondrijden: die speelbus werd dankzij Circus Zonder Handen een heuse installatie en kreeg een stedelijk circusjasje. Met deze installatie geven we zo een boost aan pleintjes en de publieke ruimte en creëren we extra speelruimte voor onze Brusselse ketten.”

Ook de Engie Foundation en Sven Gatz, Vlaams minister voor Brussel trekken al enkele jaren middelen uit voor de ondersteuning van de urban-werking: “De urban werking biedt kinderen en jongeren niet enkel spelplezier, maar leert hen ook vaardigheden aan waardoor ze zich kunnen ontplooien en kunnen werken aan een positief zelfbeeld. In de rest van Vlaanderen wordt met aandacht gekeken naar het engagement en de realisaties van Circus Zonder Handen in Brussel.”

Coördinator Veerle Bryon: “Het hele Urban team van Circus Zonder Handen kijkt uit naar de impact die dit vindplaats gerichte werk zal hebben op Brusselse jongeren en onze inclusieve werking. Via een sterk wijkgericht aanbod maken we van straten en pleinen een waardevol gedeelde ruimte en zullen we in staat zijn een andere diverse deelnemersgroep te leren kennen en met elkaar in contact te brengen. De verbindende kracht van (urban) circus is gigantisch. De installatie is voor ons dan ook een cruciaal onderdeel van ons 'stad makend' inclusief werk."

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel