N22 doet open oproep naar jong artistiek talent

N22 doet open oproep naar jong artistiek talent

Open call tot 27 november

N22, het netwerk van de 22 Brusselse gemeenschapscentra, roept jong talent op voor een artistiek traject. CIRCUIT zet in op talentontwikkeling bij jongeren tussen 16 en 26 jaar met een eigen stem en artistieke passie. Zij krijgen minstens een half jaar lang ondersteuning en coaching van een ervaren kunstenaar, die hen uitdaagt om tot een publiek resultaat te komen.  

CIRCUIT brengt jonge creatievelingen bijeen in de context van een gemeenschapscentrum (VK, De Kroon en De Maalbeek) om elkaar te inspireren en uit te wisselen. Het traject vertrekt vanuit hun eigen idee en drive, een thema dat hen bezighoudt of een artistieke vorm. Vandaaruit selecteren enkele Brusselse (kunsten)organisaties (JES, KWP, Pianofabriek CityLab en TransfoCollect) de meest geschikte kunstenaar/coach.  

"Brussel wemelt van jongeren die hun artistieke stem willen ontwikkelen. We investeren in deze jongeren. Want zij zijn de toekomst van onze hoofdstad. We willen hen ruimte geven om zich te ontplooien en om zich uit te drukken. Vandaag moeten we hen meer dan ooit die kans en dat perspectief geven," zegt VGC-collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra Pascal Smet. 

Open call tot 27 november 

De open call voor jong talent loopt nog tot 27 november middernacht. Jongeren kunnen zich individueel kandidaat stellen, als collectief, in duo of in groep. Wie meer info wil, kan mailen of bellen naar Steffi De Cuyper (0490 52 39 95 of steffi.decuyper@vgc.be). Alle info vind je terug op N22.Brussels/circuit.

“Ik leef in een droom” 

Adnane Lamarti, 25 jaar oud, kreeg eerder de kans om gecoacht te worden in gemeenschapscentrum De Kriekelaar, bij het collectief TransfoCollect. Hij motiveert jongeren nu in een filmpje om hun kans te grijpen en hun artistieke stem te ontwikkelen. “Vandaag leef ik in een droom. Ik doe wat ik graag doe. Ik dans en ik speel constant." Ook dj Joycie Ruba en Rachid van RONIN en THEGAP getuigen over de kansen die ze kregen dankzij de gemeenschapscentra. 

Contacteer ons
Reine Nkiambote Woordvoerster, Kabinet Pascal Smet
Reine Nkiambote Woordvoerster, Kabinet Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel