Nieuw avontuurlijk speeldomein op kinderboerderij Het Neerhof

Brussels minister Pascal Smet, in de Vlaamse Gemeenschapscommissie bevoegd voor Jeugd huldigde vanmorgen samen met projectleider Jan Pille en  voorzitter Lieven Boelaert het nieuw avontuurlijk speeldomein en waterspeelzone feestelijk in.

“Bij de start van deze legislatuur was het mijn ambitie om een avontuurlijk speeldomein te realiseren. Het Neerhof bleek de perfecte locatie te zijn. De bestaande weide werd omgetoverd tot een speeldomein, met een waterzone en verschillende avontuurlijke speelelementen. Hier zullen kinderen, jongeren en jeugdverenigingen de drukte van de stad even kunnen ontvluchten en zich helemaal uitleven,” zegt Pascal Smet. 

Het Neerhof is een historische vierkantshoeve in Dilbeek die eigendom is van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Sinds 1974 kunnen Brusselse kinderen en jongeren er dankzij het educatieve project terecht om hun groene hart op te halen. Het Neerhof zorgt ervoor dat kinderen die opgroeien in een stedelijke omgeving, contact leren maken met natuur en dier. Daarnaast lopen er op de boerderij verschillende time-out trajecten in samenwerking met Abrusco.

De uitvoering gebeurde door de firma Plant en Houtgoed die verschillende participatiemomenten organiseren en rekening houden met het beschermd landschap.  Collegelid Smet maakte 120.000 euro vrij voor de werken.  In samenwerking met de jeugdraad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie zal bekeken worden hoe het speeldomein zo maximaal mogelijk kan renderen.

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel