Nieuw lokaal voor Chiro Jijippeke in Molenbeek

Pascal Smet opent feestelijk nieuw leidings- en materiaallokaal

In Molenbeek werd vandaag in aanwezigheid van Minister Pascal Smet het nieuwe leidingslokaal en een materiaalruimte voor Chiro Jijippeke geopend. Het nieuwe gebouw zal een boost geven aan de werking van de Chiro en zal buiten spelen in de stad aanmoedigen

Het nieuwe leidingslokaal en materiaalruimte bevindt zich op het binnenplein van het dienstencentrum Randstad. De werking van Chiro Jijippeke startte in 2002 en de activiteiten gaan vandaag nog steeds door in Centrum West. Dankzij Centrum West is Chiro Jijippeke sindsdien kunnen groeien zonder zich zorgen te hoeven maken over infrastructuur. Vandaag zijn de gebouwen echter niet meer voorzien voor een groep van 50 tot 60 kinderen en jongeren en was er ook geen plaats voor een eigen leidingslokaal.

Chiro Jijippeke kon rekenen op meer dan 250.000 euro van de Vlaamse Gemeenschapscommissie die collegelid Smet toekende voor de bouw van het lokaal.  Zelf zamelde de groep ook 9.300 euro via een growfundingactie en kon ze rekenen op kleinere subsidies van andere overheden. 

Het ontwerp van het nieuw leidingslokaal en materiaalruimte is van het architectenbureau FELT architectuur & design.

De bedoeling is dat de leiding een eigen plek heeft, onafhankelijk van de werking van Randstad. Op Chirozondagen wordt de binnenplaats vrijgemaakt en kan de Chiro gebruik maken van de lokalen en het sanitair van Randstad voor de activiteiten.

 

'De Chiro is niet enkel fysiek aanwezig in de buurt, maar wordt ook een spil van de buurt: ze willen andere organisaties in de buurt aanspreken en de buren betrekken. Zo dragen ze ook hun steentje bij aan een groter gemeenschapsgevoel in de buurt. Ik blijf er van overtuigd dat we jeugdbewegingen moeten koesteren: ze blijven het beste vaccin tegen de verzuring en haat die onze westerse samenleving vandaag zo hard teistert,' aldus Pascal Smet.

“We voelen ons als kuikentjes, die na 15 jaar in het warme nest van Centrum West hun vleugels uitslaan om op eigen benen te gaan staan. Eindelijk hebben we onze eigen plek en Molenbeek zal het geweten hebben. Op naar een nog betere Chiro, want ook Molenbeekse ketten hebben recht op een zondagnamiddag met een hoek af!” zeggen groepsleiders Corneel Soete en Marika De Mits.

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel