Nieuw loopparcours ingehuldigd in Jette

Zondag 1 maart 2015 — Vanaf vandaag kunnen Brusselse lopers terecht op een gloednieuw loopparcours in Jette. Pascal Smet, in de Vlaamse Gemeenschapscommissie bevoegd voor sport, is tevreden dat het parcours tot stand kwam in samenwerking met de Franse Gemeenschapscommissie en verschillende organisaties, waaronder BLOSO en Leefmilieu Brussel. 'Een aangename stad is een stad waar iedereen de ruimte krijgt om te sporten', zegt Smet. 'Vanuit de VGC dragen we daar, samen met andere partners, graag aan bij.'

“Samen met collega Fadila Laanan, bevoegd in de Franse Gemeenschapscommissie willen we de komende jaren meer samenwerken rond sportinfrastructuur en –promotie. De inhuldiging van deze nieuwe looppiste moet het startschot zijn van een coherenter beleid rond sportvoorzieningen voor Brusselaars”, aldus Smet. 

Startpunt van de verschillende routes is het Boudewijnpark: afhankelijk van de keuze voor de korte (2.7 km) of lange (7.1 km) route wordt ook het Dielegem- en Laarbeekbos aangedaan. Bij de feestelijke opening werd het parcours ingelopen door de verschillende prominenten en ook heel wat loopclubs waren van de partij: KWB Laken, Joggingsclub Ganshoren en Les Gazelles vaardigen allemaal een delegatie af.

Ook de nieuwe loopgids van de Vlaamse Gemeenschapscommissie werd voorgesteld. Smet: “In de loopgids vind je een heleboel tips om gezond en verstandig te lopen. Over ondergrond en schoenen, over wat voor voeding aangewezen is vooraf en over de verschillende manieren van opwarming en cooling down. Samen met een overzicht van handige app’s en motiverende songs, wordt lopen in de stad met deze gids weer wat aangenamer”. In combinatie met de website sportinbrussel.be was het nog nooit zo makkelijk om een trainingspartner vinden om je voor te bereiden voor de 20 km van Brussel", besluit Smet.