Nieuw openbaar onderzoek voor verlenging tram 94

Donderdag 22 december 2016 — Comform de uitspraak van de Raad van State, zal het Brusselse Gewest een nieuwe aangepaste vergunningsaanvraag indienen bij de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe. Op die manier wil het Gewest een antwoord geven op de vragen en opmerkingen die de Raad van State heeft geformuleerd over de veiligheid van de omgeving rond de halte Debecker.

Het openbaar onderzoek zal starten na de feestdagen, gedurende een wettelijke periode van 30 dagen. De overlegcommissie zal de tweede helft van februari plaatsvinden.

De werken zijn stilgelegd in de zone waarvoor de Raad van State de stedenbouwkundige vergunning heeft vernietigd, tot de nieuwe vergunning is afgeleverd. Deze wordt ten vroegste verwacht in april 2017.

De werken tussen de Tervurenlaan en de Vootstraat gaan door aangezien deze geen onderdeel uitmaken van de uitspraak van de Raad van State. De werf van de Brusselse Maatschappij voor Waterbeheer kan ook verder gaan. Voor deze werken is de tunnel Roodebeek gesloten.

Het blijft de bedoeling om de werf te beëindigen tegen begin 2018. Brussel Mobiliteit zal samen met de aannemer bekijken welke opties er zijn om de werf te herorganiseren en, indien nodig, de fasering van de werken aan te passen. Brussel Mobiliteit zal in januari de bewoners informeren over de nieuwe vergunningsaanvraag en de eventuele nieuwe organisatie van de werf.