Nieuw recept voor Bike Experience 2016

Het hele jaar coaching en een nieuw online platform

Donderdag 19 mei 2016 — Vlot leren fietsen in Brussel onder begeleiding van een Coach is het gekende concept van Bike Experience. Tijdens deze zevende editie kunnen toekomstige Brusselse fietsers genieten van begeleiding op maat, volledig gratis en dat het hele jaar door. Bovendien vernieuwen we deze editie met de lancering van een online ontmoetingsplatform. 

Brusselse minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Pascal Smet gaf vandaag aan Flagey het startschot voor Bike Experience 2016. Deze campagne om fietsen in onze stad aan te moedigen, brengt ervaren fietsers - Coaches - en toekomstige fietsers - Bikers - samen. 

“We willen Brussel opnieuw op de kaart zetten en hoe kan je de stad beter verkennen dan op de fiets,” zegt Pascal Smet. “Honderden Brusselaars fietsen nu al dagelijks. Met Bike Experience kan het aantal dagelijkse fietsers fors toenemen.”

Nieuwigheid dit jaar: Bike Experience wordt permanent. Fietsers vinden elkaar via www.bikeexperience.brussels. Kandidaten kunnen via het online platform volledig zelfstandig de datum van een opleiding en een Biker/Coach kiezen, ongeacht het type traject of de tijd van het jaar.

Tijdens de lancering vandaag konden kandidaten kennismaken met de andere deelnemers, gratis hun fiets laten repareren en graveren tegen diefstal, fluohesjes personaliseren, poseren voor een fietsfotowedstrijd en fietstrajecten en -initiatieven in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest ontdekken.

Bike Experience in cijfers:

  • 1407 duo’s samengesteld
  • 552 Coaches opgeleid
  • 7 Bikers op 10 blijven de fiets gebruiken

Hoge resolutie foto’s van het lanceringsevent zijn beschikbaar via www.bikeexperience.brussels