Nieuwe ontmoetingsplaats Lendrik in Neder-Over-Heembeek opent feestelijk de deuren

Gloednieuw gebouw voor gemeenschapscentrum Nohva, lokaal dienstencentrum ADO Icarus en de gemeentelijke bibliotheek

GC Nohva en ADO Icarus namen het gebouw in februari al in gebruik. De bibliotheek verhuisde op 15 juni naar de nieuwe locatie. Op het programma van de feestelijke opening stonden onder andere slam poetry, orientaalse dans, kubben, henna, een poëziebordeel en voetbal. 

GC Nohva is het tweede van drie nieuwe gemeenschapscentra die dit jaar de deuren openen. Hiermee wordt letterlijk plaats gemaakt voor cultuur en ontmoeting in Brussel. Het zal een open ruimte zijn, die in verbinding staat met de buurt en met een breed en toegankelijk aanbod. 

De zaal is een box in de box, is uitgerust met de nieuwste theatertechnieken en kan dankzij de gebruiksvriendelijke uitrusting makkelijk multifunctioneel gebruikt worden. De zaal heeft een breedte van 9,6 meter en een lengte van 19,84 meter en is daardoor geschikt voor onder andere theatervoorstellingen, dansoptredens, filmprojecties, ... De zaal staat bovendien in verbinding met de buitenruimte en is daardoor een enorme aanwinst binnen het netwerk van de Brusselse gemeenschapscentra. 

HUB architecten ontwierp het gebouw en de werken werden uitgevoerd op door nv Van Roey. De Stad Brussel zal de bouwgrond aan de Vlaamse Gemeenschapscommissie verkopen, na het verlijden van de aktes.

Het totaalbedrag van dit bouwproject bedraagt 4.309.739,69 euro. Het gebouwencomplex heeft een bruto-oppervlakte van 2.332 m², waarvan 827 m² gemeenschappelijke ruimtes, bergingen en technische lokalen.

(c) Foto's gebouw Jeroen Verrecht 

(c) Foto's feest Kabinet Smet 

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Eric Laureys Woordvoerder, Staatssecretaris Bianca Debaets
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Eric Laureys Woordvoerder, Staatssecretaris Bianca Debaets
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel