Op naar een levendige Elsensesteenweg

Start voorbereidende werkzaamheden

Zoals enkele maanden geleden werd aangekondigd, starten de voorbereidende werken voor de heraanleg van de Elsensesteenweg op 2 mei. Vanaf volgende week beginnen Vivaqua en Sibelga met de renovatie van de nutsvoorzieningen voor drinkwater, riolering en elektriciteit, en dit in verschillende fases. Nadien start Brussel Mobiliteit met de werken voor de heraanleg van de Elsensesteenweg tot april 2018. 

Tijdens de eerste fase van de werken wordt het gedeelte tussen de Mercelisstraat en de Vredestraat aangepakt. Tussen 2 en 15 mei zal het verkeer op de Elsenesteenweg in enkele richting verlopen naar de Naamsepoort. Vanaf 16 mei zal het verkeer volledig worden afgesloten voor wagens en buslijn 71.

In overleg met de gemeente en de MIVB werden omleidingen voor buslijnen 71 en 54 ingesteld, die zo dicht mogelijk bij de bestaande trajecten aansluiten.

De bussen van lijn 71 richting De Brouckère zijn omgeleid vanaf het Flageyplein via de Malibranstraat, de Troonstraat en de Waversesteenweg tot aan de Naamsepoort. De bussen van lijn 71 richting Delta zijn omgeleid vanaf de Naamsepoort via de Marnixlaan, de Luxemburgstraat en via het traject van buslijn 38 tot aan het Flageyplein.

Om de impact van deze omleidingen zoveel mogelijk te beperken voor de reizigers, zullen alle haltes van lijn 38 ook bediend worden door de bussen van lijn 71, en zullen er twee haltes bijkomen op de Waversesteenweg.

De bussen van lijn 54 zullen omgeleid worden vanaf de Baljuwstraat via de Louizalaan en het rond-punt Louiza, zonder de Naamsepoort te bedienen.

Deze omleidingen werden afgestemd met de betrokken gemeentes en politiezones, en werden goedgekeurd in de commissie voor werfcoördinatie op woensdag 25 april. Eind deze week zullen panelen met informatie over de werf en omleidingen geplaatst worden rond de site en in de omgeving ervan.

Er werden deze week flyers uitgedeeld aan omwonenden. De gemeente organiseerde samen met het Gewest een infovergadering om handelaars op de hoogte te brengen over de start en de impact van de werken.

De werken op de Elsensesteenweg zijn de eerste werkzaamheden die kaderen in de Be Tomorrow campagne van het Brussels Gewest. De campagne werd uitgedacht door het communicatiebureau The Oval Office. Dankzij Be Tomorrow zal het Brussels Gewest haar bewoners en bezoekers de komende jaren uitgebreid kunnen inlichten over de grote gewestelijke werven, onder meer door de aanwezigheid tijdens lokale events.

Zoals voor alle grote gewestelijke werven, zal ook voor de heraanleg van de Elsensesteenweg een ombudsman worden aangesteld.

Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel