Open call voor jong talent: schrijf je in voor CIRCUIT 2022

Open call voor jong talent: schrijf je in voor CIRCUIT 2022

N22, het netwerk van de 22 Brusselse gemeenschapscentra, presenteert je de 2e editie van CIRCUIT, een artistiek traject voor jongeren tussen 16 en 26 jaar. Na een succesvolle eerste editie gaan de gemeenschapscentra opnieuw op zoek naar talentvolle jongeren in Brussel. Vanaf vandaag tot en met 17 oktober 2021 kan je je aanmelden via N22.Brussels!

"Brussel wemelt van jongeren die hun artistieke stem willen ontwikkelen. We investeren in deze jongeren. Want zij zijn de toekomst van onze hoofdstad. We willen hen ruimte geven om zich te ontplooien en om zich uit te drukken. Vandaag moeten we hen meer dan ooit die kans en dat perspectief geven," zegt VGC-collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra Pascal Smet. 

Uitwisseling en coaching

CIRCUIT brengt jonge creatievelingen bijeen in de context van een gemeenschapscentrum om elkaar te inspireren en uit te wisselen. Zij krijgen minstens een half jaar lang ondersteuning en coaching van een ervaren kunstenaar, die hen uitdaagt om tot een publiek resultaat te komen.

Het traject vertrekt vanuit de jonge artiesten zelf, hun eigen idee en drive, een thema dat hen bezighoudt of een artistieke vorm. In het traject worden ze samengebracht met andere jonge artiesten. Elk met hun eigen discipline en hun eigen parcours. Ze wisselen uit en worden door elkaar geconfronteerd. Samen werken ze aan een eindresultaat waarin alle deelnemende jongeren betrokken worden.

Dit seizoen staan weer 3 gemeenschapscentra centraal: De Platoo in Koekelberg, De Zeyp in Ganshoren en De Rinck in Anderlecht. Deze gemeenschapscentra starten nu een nieuwe zoektocht naar talentvolle jongeren met een eigen stem en artistieke passie.

CIRCUIT: editie 1

De artiesten van de eerste editie (die startte in bijzonder moeilijke omstandigheden door COVID-19) werken nu volop aan hun eindresultaat.

In De Vaartkapoen werken Daan (muziek), Junior (muziek), Mehdi (beeldend), Denise (muziek) en Lisa (scenografie) aan een festival op 16 oktober waar ze hun eigen werk tonen naast dat van andere jonge artiesten. Op 20 november tonen Sandra (dans), Luna (performance/dans), Elfine (performance/theater/beeldend), Léa (performance) en Emiliano (circus/theater), allen verbonden aan De Maalbeek, hun skills. In december zullen we tenslotte ook meegenomen worden in de wereld van Shankar (theater), Lien & Beyza (theater/performance), Isabella (dans), Linde & Lente (theater), allen verbonden aan De Kroon.

Daan LeBlanc, Nederlandstalige rapper, verteld waarom jongeren moeten participeren aan CIRCUIT: "Ik kwam in contact met veel andere nice artiesten. Je kon ook samenwerken met organisaties zoals De Vaartkapoen. Dat was supercool. We hebben daar aan onze show kunnen werken en ook een kleine showcase kunnen opnemen."

Bekijk alle videos op www.n22.brussels/circuit

Open call tot 17/10

De open call voor jong talent loopt nog tot zondag 17 oktober 2021. Jongeren kunnen zich individueel kandidaat stellen, als collectief, in duo of in groep. Wie meer info wil, kan terecht in één van de deelnemende GC of kan contact opnemen met N22. Alle info staat op N22.Brussels/circuit.

Contacteer ons
Damiaan De Jonge Woordvoerder, Kabinet Pascal Smet
Damiaan De Jonge Woordvoerder, Kabinet Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel