Opnieuw een succesvolle en zonnige 17e editie van de Autoloze Zondag in Brussel

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet blikt terug op een geslaagde zeventiende editie van de Autoloze Zondag. Het is een mooie zonnige dag geworden en duizenden fietsers, wandelaars en skaters hebben Brussel een dag lang doen bruisen. 'De Autoloze Zondag toont perfect aan dat een stad met minder auto's en meer mensen in de straten een levendigere en aangenamere stad is. De Brusselaars hebben er een echt feest van gemaakt', zegt Brussels minister van mobiliteit Pascal Smet. 'Morgen, fietsen we samen met meer dan 400 leerlingen de Brusselse Kleine Ring af, ik nodig iedereen uit om dit de komende week ook te doen.'

De Autoloze Zondag in Brussel was opnieuw een succes en is zonder grote incidenten verlopen. Volgens de Brusselse politie waren er dit jaar meer fietsers onderweg in het gewest dan de afgelopen jaren. 

Op de Autoloze Zondag organiseren het Brusselse Gewest, de gemeentes en verenigingen traditioneel een groot aantal activiteiten. Met het 200-jaar-fietsdorp, het Bike Brussels fietssalon, de guinguette van Kring, de Slow Party en ook Landelijk Brussel, heeft Brussel de fiets optimaal in de bloemetjes gezet. Samen met de vele bezoekers, doen ze het imago van Brussel in België en in Europa opnieuw schitteren.

Na de Tunnel Party in 2015 en de "Mobilmix Party with a view" op het Poelaertplein, was het dit jaar de beurt aan het rondpunt op de Naamse Poort om duizenden enthousiaste feesters te ontvangen, een plek die anders alleen toegankelijk is voor auto's.  

Duizenden mensen bezochten de 160 km² van het Brussels Gewest te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer.  'De Autoloze Zondag in Brussel is opnieuw een mooi voorbeeld voor Europa', verklaart Smet. 

Vzw Cyclo deed 800 interventies via het groene nummer, het dubbele van vorig jaar: een twintigtal fietsenmakers doorkruisten de hoofdstad om kleine technische problemen op te lossen.

De Week van de Mobiliteit in het Brussels Gewest gaat nog verder tot en met vrijdag 22 september. Vanaf morgen organiseert een groot aantal Brusselse bedrijven en scholen sensibilisatieacties rond duurzame mobiliteit. Er staan ook nog tal van andere activiteiten op het programma, meer informatie kan u vinden op www.mobilmix.brussels.

Morgen, maandag 18 september 2017, om 10u30, grote fietsparade met 400 leerlingen van 19 Brusselse scholen

Pascal Smet, Minister van Mobiliteit en Bianca Debaets, Staatssecretaris van Verkeersveiligheid, nemen nu maandag deel aan een grote fietstocht op de Kleine Ring van Brussel, samen met 400 leerlingen uit 19 Brusselse scholen. Samen ontdekken ze de toekomstige fietspaden die aangelegd zullen worden rond de Kleine Ring van Brussel, dit alles onder politiebegeleiding. 

Dit initiatief wordt georganiseerd door Pro vélo en Brussel Mobiliteit om het tienjarig bestaan van de campagne "Naar school zonder auto" te vieren. 

Praktische informatie:

  • Wanneer: maandag 18 september om 10u30
  • Waar: Vertrek vanaf Tour & Taxis
Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel