Pascal Smet vraagt de MIVB een oplossing te vinden voor de Ecuries van de Tram

Dinsdag 10 mei 2016 — Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet heeft vandaag, in aanwezigheid van de voorzitter van de raad van bestuur van de MIVB Thomas Ryckals, de vertegenwoordigers van de vzw Maison Fondée ontmoet om een oplossing te vinden voor het behoud van de biomarkt en de wijkevenementen die plaatsvinden in de Ecuries van de Tram.

Vanaf het begin voorzag het contract van de MIVB met de vzw Maison Fondée, die de markt en activiteiten organiseert een tijdelijke aanwezigheid van achttien maanden op deze locatie. Dit contract eindigt eind juli 2016. De MIVB wil het gebouw renoveren voor de ontwikkeling van haar eigen activiteiten. De openbaar vervoersmaatschappij is immers op zoek naar een opslagruimte met een oppervlakte 700 m2.  

Pascal Smet engageert zich om zowel voor de MIVB als voor de vzw Maison Fondée een oplossing te vinden. En dit in samenspraak met de gemeente Schaarbeek en de bevoegde gewestelijke instanties. Het doel is om de dynamiek die nu in de wijk ontstaan is te blijven behouden.