Persbezoek gerenoveerde Montgomerytunnel

Donderdag 8 december om 9u

Woensdag 7 december 2016 — Naar aanleiding van het einde van de werken aan de Montgomerytunnel nodigt het kabinet van Brussels minister van mobiliteit en openbare werken Pascal Smet u uit voor een persbezoek aan de tunnel voor die terug open gaat voor het verkeer. Dit bezoek gaat door in aanwezigheid van Brussels minister-president Rudi Vervoort, Brussels minister Guy Vanhengel, de kabinetschef van minister Smet Karel Lowette, de directeur-generaal van Brussel Mobiliteit Jean-Paul Gailly en de ingenieurs van Brussel Mobiliteit.  

Dit bezoek zal doorgaan op donderdag 8 december om 9u. Afspraak aan de ingang van de Montgomerytunnel, aan de kant van de Georges Henrilaan (zie kaartje in bijlage). 

Zoals voorzien zal de Montgomerytunnel midden december terug open gaan voor het verkeer. Brussels minister van mobiliteit en openbare werken Pascal Smet gaf eind 2015 de opdracht om een grondige inspectieronde uit te voeren in alle Brusselse tunnels. Tijdens die controleronde werd vastgesteld dat de dakplaat van de Montgomerytunnel verzakt was. De dakplaat werd daarom vervangen. In de tunnel zelf werden de verlichting, wegmarkeringen, asfaltlaag, ventilatoren, branddetectiesysteem, camera’s en elektriciteit vervangen. De zijwanden en middenpanelen werden gereinigd en waar nodig vervangen. In het kader van de renovatie van de Montgomerytunnel werd ook de Dietrichbrug afgebroken en herop gebouwd.