Persbezoek Leopold II-tunnel

Woensdag 27 juni om 22 uur

Op 1 mei 2018 heef het Brussels Gewest de exploitatie van de Leopold II-tunnel overgedragen aan Circul 2020 (Jan de Nul, Besix, EngieFabricom) in het kader van de renovatie en het onderhoud van de tunnel. Sindsdien vonden ’s nachts voorbereidende werken plaats en vanaf 1 juli zal de tunnel gesloten zijn gedurende twee maanden voor de verwijdering van het asbest. Op 1 september gaat de tunnel terug open. In de zomers van 2019 en 2020 zal het wegdek volledig vervangen worden, tussendoor worden bijkomende nooduitgangen gemaakt, wordt de waterwering aangepakt en de apparatuur en ventilatie volledig vervangen.

Op woensdag 27 juni om 22h00 organiseert Minister Pascal Smet samen met Brussel Mobiliteit en Circul 2020 een persbezoek aan de tunnel. De Minister zal er samen met de projectleiders een rondleiding geven om de staat van de tunnel te tonen en de verschillende interventies toe te lichten die de komende maanden en jaren zullen plaatsvinden.

Meer informatie over de werf en de begeleidende maatregelen tijdens de zomersluiting vindt u alvast op de website

Praktisch:

  • Inschrijven: gelieve voor dinsdag 26 juni 12h00  in te schrijven bij mdobbels@gov.brussels met de vermelding van de schoenmaten van de deelnemers voor de veiligheidsschoenen.
  • Afspraak: dag zelf afspraak aan de werfkeet van Circul 2020 (naast de Basiliek) om 21h45.  Duur van de rondleiding 1h30.
Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel