Persuitnodiging eerstesteenlegging Gemeenschapscentrum De Rinck

Vrijdag 13 oktober 2017, 18 uur

Donderdag 12 oktober 2017 — Vrijdag 13 oktober 2017 wordt de eerste steen gelegd voor het nieuwe gebouw van Gemeenschapscentrum De Rinck op het Dapperheidsplein in hartje Anderlecht. De Rinck wordt een huis voor ontmoeting, cultuurbeleving, co-creatie en educatie.

Dankzij de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) die 9,5 miljoen investeert, zal het gebruiksklaar zijn in de zomer van 2018. Het nieuwe gebouw, ontworpen door Lava Architecten, wordt een laagdrempelig gemeenschapscentrum. Er komen drie compacte nieuwbouwruimtes gescheiden door twee buitenplaatsen die publiek toegankelijk zijn tijdens de openingsuren van het centrum. De nieuwbouw omvat onder meer een grote polyvalente zaal, les- en vergaderlokalen en atelierruimten. Het beschermde hoekpand wordt gerestaureerd om zijn historische functie als café opnieuw in te nemen.

In samenwerking met onder andere Zinnema, de academie beeldende kunsten en CC Escale du Nord wil het huis als cultuurpool evolueren. De Rinck zal vanuit het nieuwe gebouw verbindingen leggen tussen de diverse wijken én gemeenschappen in Anderlecht.

Op het programma:

  • Onthaal voor de werf
  • Minister en VGC Collegelid bevoegd voor Cultuur, Jeugd en Sport Pascal Smet, Voorzitter van GC De Rinck Johan Pype en Schepen voor Nederlandstalige Cultuur Elke Roex
  • Eerste steenlegging
  • Drink in de Academie Beeldende Kunsten Anderlecht

Wanneer? Vrijdag 13 oktober 2017, om 18u

Waar? GC de Rinck. Dapperheidsplein 7, 1070 Anderlecht.

Vogelperspectief
Mathias Dobbels Woordvoerder at Kabinet Minister Pascal Smet