Persuitnodiging: feestelijke inhuldiging fontein ‘De Boon’ op Simonisplein

Vrijdag 30 juni om 12u30 in Belgian Chocolate Village

Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet en Brussel Mobiliteit nodigen u van harte uit voor de feestelijke inhuldiging van de gloednieuwe fontein ‘De Boon’ op het Simonisplein, in aanwezigheid van burgemeester van Koekelberg Philippe Pivin en de architect van Atelier Breuer.  

De fontein die met z’n vorm verwijst naar de rijke chocolade-traditie van Brussel kreeg de toepasselijke naam ‘De Boon’ mee en prijkt op een honderdtal meter van de Belgian Chocolate Village. Het is voor het eerst sinds 2002 dat we in Brussel nog eens een fontein van die omvang mogen inhuldigen.

Er zijn twee momenten voorzien voor de inhuldiging. Tijdens het persmoment ‘s middags lichten de minister, de burgemeester en de architect het project toe. Aansluitend volgt een demonstratie van de mogelijkheden en technische snufjes van de fontein, met ten slotte een bezoek aan de technische ruimte.

’s Avonds vieren we samen met de Brusselaars de inhuldiging van de nieuwe fontein tijdens een gezellige apero, in samenwerking met Koek’s Apéro. Verschillende Brusselse Chocolatiers laten de bezoekers genieten van chocoladeproevertjes en er zijn animaties voorzien. Om 20u30 start een water- en lichtspel aan de fontein.

Praktische informatie :

Persbezoek

 • Wanneer : Vrijdag 30 juni om 12u30
  • 12u30 : afspraak in Belgian Chocolate Village (De Neckstraat 20, 1081 Koekelberg), lichte lunch en toespraken van de minister, burgemeester, architect
  • 13u30 : officiële inhuldiging van de fontein met demonstratie en bezoek aan technische ruimte
 • Waar : Belgian Chocolate Village (De Neckstraat 20, 1081 Koekelberg)
 • We starten de inhuldiging van de fontein met een lichte lunch in de Belgian Chocolate Village. De minister, de burgemeester en de architect van de fontein zullen het project kort toelichten. Vanaf daar bezoeken we de fontein en het technisch lokaal.

Feestelijke inhuldiging in samenwerking met Koek’s Apéro

 • Wanneer : Vrijdag 30 juni om 19 uur
  • 19u00 : chocoladeproevertjes
  • 20u30 : water- en lichtspel aan de fontein, in aanwezigheid van Pascal Smet en Philippe Pivin
 • Waar : Simonisplein 
Contacteer ons
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Mathias Dobbels Woordvoerder, Kabinet Minister Pascal Smet
Over Pascal Smet

Brusselse Regering Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed - Europese en Internationale Betrekkingen - Buitenlandse handel - Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp

VGC collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra

Pascal Smet
Zenith
Koning Albert II laan 37 - 12de
1030 Brussel